Cele mai citite
 


Emil Boc: Sunt convins că vor exista resurse în Coaliţie pentru retrimiterea OUG 107/2010 la comisie
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc s-a declarat convins, miercuri, că vor exista resurse la nivelul Coaliţiei de guvernare astfel încât Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%, să fie retrimisă la comisie.
"Sunt convins că există resurse la nivelul Coaliţiei să fie rezolvată problema în plen prin retrimiterea la comisie şi menţinerea sub control a cheltuielilor pentru că România nu îşi poate permite niciun fel de exces, niciun fel de abatere de la drumul pe care a pornit. Oricât de neplăcut ar fi, aceasta este realitatea. Nu putem să facem niciun pas înapoi pe linia reformelor începute, dacă dorim să menţinem sub control deficitul bugetar, să putem avea resurse pentru ceea ce înseamnă sistemul de sănătate şi să putem să mergem cu respectarea angajamentelor pe care le avem", a spus Boc, după ce a participat la deschiderea celei de-a 33-a ediţie a Conferinţei Anuale a Grupului European pentru Administraţie Publică, organizată la Palatul Parlamentului.
Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%.
Ordonanţa 107/2010 care vizează modificarea articolului 256, alineatul 2, a fost respinsă cu nouă voturi pentru exprimate de opoziţie şi opt împotrivă ale puterii.
"Contribuţia datorată de pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 de lei este de 5,5% aplicată asupra acestor venituri şi se virează odată cu plata drepturilor băneşti asupra cărora se calculează de către cei care efectuează plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate rezulta o pensie netă mai mică de 740 de lei", se arată în actul normativ.
Reprezentantul Guvernului a susţinut că această Ordonanţă urmăreşte extinderea bazei de colectare pentru contribuţiile asigurărilor sociale de sănătate pentru a echilibra deficitul fondului unic naţional de asigurări de sănătate concomitent cu menţinerea exceptărilor de la plată a acestor contribuţii şi pentru categoriile fără venituri, cu venituri reduse sau defavorizate şi a cerut avizarea favorabilă a acestui proiect de lege.
În schimb, deputatul PSD Dan Mircea Popescu a atras atenţia că prin acest proiect erau exceptate de la plata contribuţiei pensiile magistraţilor care au fost înlăturaţi din justiţie pentru considerente politice în perioada 1945 - 1989.
"Proiectul mi se pare profund nedrept, dacă pentru perioada '45-'65 am putea invoca anumite raţiuni, pentru perioada '65-'89 legea respectivă este profund nedreaptă", a spus deputatul PSD.
El a mai arătat că magistraţii au cele mai mari pensii din această ţară şi au cele mai multe scutiri.
"A-i scuti şi de plata contribuţiei de asigurări pentru sănătate mi se pare un exces pe care nu-l înţeleg. Guvernul ar trebui să revadă un asemenea proiect care este profund imoral faţă de alte categorii sociale pe care le punem să plătească asigurările de sănătate", a adăugat social-democratul.
Şi deputatul PSD Ioan Cindrea a adus critici la adresa actului normativ.
"Motivul principal pentru care am respins această Ordonanţă este legat de obligarea la contribuţia de 5,5% la asigurările de sănătate a pensionarilor cu pensii sub 1.000 de lei. Mi se pare aberant să le mai iei 5,5% pensionarilor cu venituri peste 740 de lei", a spus Cindrea.
Ordonanţa 107/2010 a fost adoptată de Senat şi urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, for decizional. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Gh. Ialomiţianu: Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate ca şi salariile Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate după regulile impozitării veniturilor din salarii, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.
Senatul nu a luat o decizie în privinţa OUG privind controalele la domiciliul celor aflaţi în concediu medical Senatul nu a reuşit să ia, miercuri, nicio decizie privind Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care reglementează posibilitatea controalelor la domiciliu, cu poliţia, a angajaţilor care se află în concediu medical, aceasta neîntrunind suficiente voturi nici pentru a fi admisă, dar nici pentru a fi respinsă...
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
Emil Boc: Există 10,8 milioane de români care nu plătesc contribuţii de Sănătate Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - În România, există 10,8 milioane de persoane care nu plătesc contribuţii de Sănătate, motiv pentru care este nevoie de o lărgire a bazei de impozitare în cazul celor care, până acum, nu contribuiau, dar desfăşurau activităţi economice, a afirmat, miercuri, primul-ministru...