Cele mai citite
 


Galaţi: Universitatea Dunărea de Jos mai are doar 382 de locuri la buget
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 7sep /Agerpres/- Candidaţii care se vor înscrie la cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi vor avea la dispoziţie 382 de locuri la buget şi 948 cu taxă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.
Potrivit acesteia, dintre cele 382 de locuri la buget, nouă sunt destinate candidaţilor romi. Locurile pentru romi sunt la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, şase, şi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, trei.
Şerbănescu a mai spus că Facultatea de Medicină şi Farmacie este singura unde toate locurile au fost ocupate încă din vară. Cele mai puţine locuri disponibile la buget sunt la facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi la cea de Arte, câte trei, iar cele mai multe la Mecanică, 122.
Înscrierea la Universitatea Dunărea de Jos, studii universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, pentru sesiunea de toamnă se va face între  12 şi 14 septembrie. Între 15 şi 16 septembrie, va avea loc susţinerea probelor - acolo unde este cazul, la Facultăţile de Medicină şi Farmacie, Educaţie Fizică şi Sport, Arte şi Litere sau Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de afişarea rezultatelor şi depunerea diplomelor de bacalaureat în original, iar pe 17 şi 18 septembrie vor avea loc redistribuirile şi afişarea finală a rezultatelor.
,,Candidaţii la admiterea de toamnă au în total 1.330 de locuri la buget şi cu taxă. Dacă universitatea s-ar baza numai pe cei 425 de elevi gălăţeni care au promovat bacalaureatul în a doua sesiune, cu siguranţă nu şi-ar face planul. De obicei, la Galaţi se înscriu şi elevi din judeţele limitrofe Brăila, Vrancea şi Tulcea. Chiar şi dacă toţi elevii promovaţi în această sesiune din cele patru judeţe s-ar înscrie la noi, abia dacă s-ar ocupa toate locurile. Cifrele actuale arată că admiterea va avea per total o concurenţă slăbuţă. Cu siguranţă vom şti abia după finalizarea înscrierilor', a spus Şerbănescu. AGERPRES/(AS-Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Peste 1.500 de locuri la buget şi taxă pentru admiterea din septembrie la Universitatea Dunărea de Jos Universitatea Dunărea de Jos are disponibile 715 locuri la buget, dintre care opt pentru romi, şi 871 cu taxă pentru admiterea din septembrie la ciclul de studii universitare de licenţă, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Nistor.
Galaţi: Studenţii admişi la Facultatea de Medicină vor plăti o taxă de 5.000 lei Senatul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi a stabilit valoarea taxelor pe care studenţii le vor plăti în anul universitar 2012-2013, cele mai mari fiind practicate la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde studenţii din anul întâi vor plăti 5.000 lei.
Galaţi: Peste 1.800 locuri fără taxă, la Universitatea 'Dunărea de Jos' Galaţi, 13 iun/Agerpres/- Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galaţi scoate în acest an la concurs 1.855 de locuri la buget şi alte 1.995 la taxă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.
Galaţi: Peste 1.500 de candidaţi după primele trei zile de înscrieri la admiterea de la Universitatea Dunărea de Jos Un număr de 1.550 de candidaţi au depus 1.824 de fişe de înscriere în primele trei zile de înscrieri la concursul de admitere de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Angela Ribinciuc.
Galaţi: Universitatea Dunărea de Jos mai are 355 de locuri libere la buget Dintre cele 1.855 de locuri la buget pentru ciclul de studii universitare de licenţă au fost ocupate 1.500, în urma încheierii sesiunii din iulie a Admiterii 2011 la Universitatea Dunărea de Jos, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior, Luiza Şerbănescu...
Galaţi: Cea mai căutată specializare la Universitatea Dunărea de Jos - kinetoterapia Specializarea kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Dunărea de Jos a înregistrat cea mai mare concurenţă - 5,5 candidaţi pe loc la sesiunea de admitere, care a început marţi.