Cele mai citite
 


Iaşi: 'Cetăţeni de onoare' ai judeţului pentru că au investit o parte din avere pentru modernizarea satului natal
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, le-a înmânat, miercuri, "Diploma de cetăţean de onoare" fraţilor Petru şi Constantin Baciu, originari din comuna Dolheşti, în vârstă de 83 de ani, respectiv 91 de ani, pentru că au investit 2,5 milioane de euro din averea proprie în modernizarea satului natal.
Distincţiile au fost conferite într-o şedinţă extraordinară a CJ Iaşi.
"Sunteţi primii din Moldova care faceţi atât de multe pentru comuna natală. Sper să nu fiţi şi ultimii care fac acest lucru, iar exemplul să fie urmat", a afirmat Constantin Simirad.
Fraţii Petru şi Constantin Baciu, originari din Dolheşti, au reuşit să strângă în 50 de ani o adevărată avere în străinătate, Constantin profesând ca medic cardiolog la Roma, iar Petru ca inginer în Statele Unite ale Americii.
"Când am discutat cu fratele meu am zis să facem mai întâi drumurile. Am învăţat de la părinţii noştri că trebuie să ne comportăm în felul acesta. Sper ca şi alţii să fie stimulaţi să facă ce am făcut noi", a afirmat Constantin Baciu.
În anul 1999, Petru şi Constantin Baciu s-au întors în satul natal, unde au investit 400.000 de dolari în construcţia unei benzinării. Între anii 2001 şi 2005, cei doi fraţi au investit peste 1,5 milioane de dolari pentru asfaltarea a 7,5 kilometri de drum şi construirea a cinci poduri şi acostamente.
Până în 2009, cei doi au investit peste 2,5 milioane de euro pentru modernizarea satului Dolheşti, înfiinţarea unei fundaţii care să sprijine copiii orfani până la vârsta majoratului, dar şi a bătrânilor cu probleme financiare şi a tinerilor care vor să urmeze o facultate.
De asemenea, fraţii Baciu vor să doneze peste 30 de hectare de teren şcolii şi bisericii din localitatea în care s-au născut. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă Aproximativ 200 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi, începând de joi, la Iaşi,să participe la cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Scleroză Multiplă, a declarat miercuri, prof.univ.dr. Cristian Dinu Popescu, preşedintele Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare.
Iaşi: Manifestări ştiinţifice dedicate medicinii dentare Studenţi şi specialişti din ţară şi străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările ştiinţifice organizate în cadrul celei de-a XIX a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi, respectiv, a VII -a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române Pentru...
Iaşi: Manifestări ştiinţifice dedicate medicinei dentare Studenţi şi specialişti din ţară şi din străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările ştiinţifice organizate în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi, respectiv, a VII-a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române...
Iaşi: Nume de marcă vor sosi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei...
Iaşi: Probleme actuale ale medicinei dentare şi tehnicile de ultimă oră, la al IV-lea Congres Internaţional al ADRE Specialişti din ţară şi străinătate vor discuta, începând de miercuri, despre probleme actuale ale medicinei dentare, soluţii inovative în terapia orală şi tehnici de ultimă generaţie în implantologia dentară, în cadrul celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...