Cele mai citite
 


Industria britanică suferă serioase pierderi de productivitate din cauza durerilor de stomac
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din patru cetăţeni britanici, aproximativ 17 milioane de oameni, suferă de probleme cu stomacul în fiecare an, probleme ce duc la pierderea anuală a aproximativ 11 milioane de zile de muncă pentru industria Regatului Unit, conform unui studiu pubicat de cotidianul The Daily Mail.
Numărul persoanelor care suferă din cauza acestor probleme a crescut cu 43% comparativ cu anii '90, conform studiului prezentat de Agenţia pentru Calitatea Alimentelor (Food Standards Agency - FSA).

Principalii agenţi microbieni care produc aceste pierderi sunt norovirusul, care provoacă stări de vomă şi campylobacter, o bacterie asociată consumului de carne de pui.

Simptomele aşa-numitelor infecţii intestinale acute sunt în general stările de vomă şi diareea. Persoanele în vârstă şi cele care suferă de boli cronice pot să-şi piardă viaţă în cazul unor astfel de infecţii.

Acest studiu asupra incidenţei infecţiilor acute intestinale asupra productivităţii muncii a fost realizat de experţi de la Universitatea din Manchester. Conform acestora, aproximativ o persoană din două îşi ia cel puţin o zi liberă de la şcoală sau de la serviciu din cauza unor afecţiuni intestinale.

"Prin comparaţie cu un studiu similar desfăşurat în Anglia în anii '90, datele de care dispunem în prezent indică o creştere cu 43% a incidenţei acestor afecţiuni în rândul populaţiei", conform comunicatului dat publicităţii de FSA.

Un alt studiu publicat naul trecut a ajusn la concluzia că în jur de 65,2% din carnea de pui comercializată în Marea Britanie este contaminată cu campylobacter. Acest procent a crescut până la valoarea de 76,1% în cazul puilor crescuţi în ferne din Marea Britanie.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
Carnea roşie trebuie consumată cu cartofi reci pentru reducerea riscului de cancer la colon (studiu) Consumul excesiv de carne roşie duce la un risc crescut de cancer la colon, dar o serie de alimente pot scădea acest efect, arată o echipă de cercetători de la Universitatea Flinders (Australia).
Refluxul gastric - sfaturi alimentare pentru vindecarea naturala In jur de 20 % dintre adulti sufera de boala refluxului gastro-esofagian. Cauzele refluxului de acid gastric includ sarcina, herniile hiatale, o dieta nesanatoasa si un dezechilibru al acidului gastric, toate avand ca rezultat regurgitarea acidului care genereaza neplacutele simptome de reflux...
O pastilă cu un balon care se umflă în stomac, alternativă la inelul gastric (studiu clinic) Prezentat ca o alternativă la inelul gastric, un balon aflat într-o pastilă, care se umflă în stomac, le-a permis obezilor să piardă aproape 7% din greutate, conform rezultatelor unui nou test clinic anunţate marţi în Statele Unite şi preluate de AFP.
Ghimbir impotriva starii de greata Radacina noduroasa care se remarca prin gustul ei picant si acru, ghimbirul se foloseste in scopuri medicale de cel putin de 5000 de ani, fiind recunoscut in lumea intreaga pentru capacitatea sa de a calma starea de greata (mai ales la femeile gravide), voma si alte tulburari digestive.
Munca într-un call center afectează vocea Un sfert din persoanele care lucrează în call center-uri suferă de probleme ale vocii, alături de alte tulburări legate direct de activitatea lor profesională. Pierderi de voce, dar şi iritaţii ale gâtului sau dificultăţi respiratorii - condiţiile de lucru pun probleme serioase, scrie passionsante.be...