Cele mai citite
 


O treime dintre europeni suferă de probleme psihice
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o treime /38,2 la sută/ dintre locuitorii Uniunii Europene suferă de boli mintale sau de afecţiuni neurologice, mergând de la insomnie până la demenţă, potrivit unui studiu publicat de asociaţia ştiinţifică paneuropeană European College of Neuropsychopharmacology /ECNP/, citat marţi de AFP şi AP.
Acest studiu, publicat în European Neuropsychopharmacology, are în vedere rezultatele din 30 de ţări - cele membre ale UE plus Elveţia, Islanda şi Norvegia - cu un total de 514 milioane de locuitori. El ia în calcul întreaga gamă de boli mintale sau neurologice şi toate clasele de vârstă.

Textul concluzionează că 38,2 la sută din populaţie suferă de probleme legate de creier. Cele mai frecvente boli sunt tulburările anxioase /14%/, insomnia /7%/, depresia majoră /6,9%/, tulburările somatoforme /caracterizate de simptome fizice şi psihologice/ (6,3%), dependenţa de alcool sau de droguri /4%/, deficitul de atenţie cu hiperactivitate /5% la tineri/, demenţa /30% la persoanele de peste 85 de ani/.

'Milioane de pacienţi suferă de boli neurologice precum apoplexie, traumatisme cerebrale, maladia Parkinson şi scleroza multiplă', potrivit ECNP. Pe de altă parte, nu au fost înregistrate creşteri ale nivelurilor de ansamblu ale tulburărilor mentale şi neurologice comparativ cu studiul precedent, efectuat în 2005, mai puţin în cazul demenţei.

ECNP notează de asemenea că numai o treime dintre bolnavi primesc un tratament şi că afecţiunile creierului reprezintă 26,6 la sută din totalul bolilor din ţările europene urmărite în studiu. 'Este necesară o acţiune concertată prioritară la toate nivelurile, inclusiv o sporire substanţială a finanţării în domeniile cercetării fundamentale şi medicale şi a sănătăţii publice', a conchis studiul.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O treime din europeni suferă de probleme sau boli neurologice Peste o treime /38,2%/ dintre locuitorii Uniunii Europene suferă de probleme sau boli neurologice, pornind de la insomnie şi ajungând la demenţă, potrivit unui studiu publicat luni de Colegiul European de Neuropsihofarmacologie /ECNP/.
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
Afecţiunile mentale, o 'bombă cu ceas' pentru Uniunea Europeană (studiu) Afecţiunile mentale reprezintă o adevărată 'bombă cu ceas' pentru Europa, în condiţiile în care ele afectează aproximativ 165 milioane de europeni în fiecare an (38 la sută din întreaga populaţie a UE), relevă un studiu realizat de European Brain Council (EBC), prezentat marţi la Bruxelles.
O noua speranta pentru pacientii cu scleroza multipla: Cercetatorii de la Roche au inregistrat progrese majore cu o noua molecula destinata tratamentului sclerozei multiple recurent - remisiva Roche a anuntat recent rezultatele spectaculoase ale unui studiu clinic cu un nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR), cea mai comuna(1) forma a sclerozei multiple. Utilizarea acestui nou medicament a dus la o reducere inalt semnificativa a activitatii bolii...
Prof. dr. Ovidiu Băjenaru: Scleroza în plăci, o problemă de sănătate publică Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a reliefat miercuri, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Scleroză Multiplă (în plăci), că afecţiunea este cea mai invalidantă boală a adultului tânăr şi de aceea constituie o problemă de sănătate publică...
Primul parteneriat din România în domeniul sănătății pentru tratamentul dependenței de alcool Sâmbătă, 1 martie 2014, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor de sănătate, lideri de opinie, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului neguvernamental, s-au reunit pentru semnarea oficială a ”Cartei Albe pentru Dependența de Alcool din România – probleme, provocări...