Cele mai citite
 


Parlamentul ceh aprobă o controversată reformă a sistemului de sănătate
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camera inferioară a parlamentului ceh a aprobat marţi o foarte impopulară reformă a sistemului sanitar, în pofida veto-ul anterior al Senatului, relatează AP.
Proiectul de lege - aprobat cu 103 voturi pentru şi 68 împotrivă - prevede creşterea sumelor pe care trebuie să le achite pacienţii pentru spitalizare şi, de asemenea, stipulează că bolnavii trebuie să-şi plătească o serie de medicamente care, până în prezent, se acordau gratuit, precum şi orice îngrijire medicală care nu este considerată esenţială.

Camera inferioară a aprobat iniţial proiectul de lege în iunie, dar apoi Senatul, controlat de opoziţia de stânga, le-a respins la 21 iulie.

Acum, social-democraţii din opoziţie susţin că intenţionează să conteste legea la Curtea Consituţională, invocând faptul că reforma sistemului de sănătate ar putea afecta mulţi cetîţeni, în principal pe cei în vârstă şi pe cei cu dizabilităţi.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, temă de dezbatere la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată joi la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România prin dezbaterea publică "Incluziune, implicare, viaţă independentă - 3DecembrieALTfel", prilej cu care s-au evidenţiat o serie de probleme ale persoanelor aflate în dificultate.
Sibiu: Investiţie de 600.000 de euro în cel mai modern centru stomatologic de stat, singurul deschis non-stop Pacienţii care au o urgenţă, persoanele cu dizabilităţi, copiii, vârstnicii, şomerii vor fi consultaţi gratuit începând de săptămâna viitoare la cel mai modern centru stomatologic universitar de stat, singurul deschis non-stop, cel din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu. Acesta...
COPAC: Reforma din sănătate trebuie adoptată prin referendum Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) consideră că politicienii nu trebuie să se mai amestece în redactarea unei noi legi a sănătăţii, singurul mod în care aceasta se poate face acum fiind prin realizarea proiectului de către organizaţiile profesionale alături de...
V. Ciurel (AXA Asigurări):Riscul politic este una dintre cele mai mari probleme la reforma sănătăţii Riscul politic, partea operaţională şi de funcţionare în colectarea banilor pentru asigurări şi riscul de fraudă în sistemul medical sunt o parte dintre riscurile identificate de asigurători în aplicarea reformei în sănătate.
Nicolăescu: Nu se poate vorbi de o reformă a sistemului fără o reformare a spitalului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat joi că reforma sănătăţii înseamnă şi reforma spitalelor, adăugând că nu se poate vorbi de o reformare a sistemului sanitar fără o reformare a părţii sale esenţiale, "unde se consumă cele mai multe resurse", spitalul.