Cele mai citite
 


PMB va cere socoteală constructorului privind starea gazonului Arenei Naţionale
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Municipiului Bucureşti nu are nicio legătură contractuală cu firma care a realizat gazonul de pe Arena Naţională, iar montarea şi întreţinerea acestuia a fost şi continuă să fie responsabilitatea exclusivă a constructorului.
În aceste condiţii, PMB va cere socoteală constructorului şi precizează faptul că nu s-a plătit niciun leu pentru acest gazon şi nici nu va fi plătit până când suprafaţa de joc nu va corespunde standardelor europene.
La aceasta oră, există consultări cu reprezentanţii UEFA şi vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii cluburilor de fotbal care vor juca în perioada următoare pe Arena Naţională.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti remis miercuri AGERPRES, această lucrare a depins exclusiv de constructor care a angajat o firmă din Italia, iar aceasta, la rândul ei, a contractat o altă firmă din România. Prin urmare, cel care trebuie să dea explicaţii privind starea gazonului este constructorul. De altfel, Primăria Municipiului Bucureşti nu este specializată şi nu dispune de personal cu expertiză în acest domeniu.
Conform aceleiaşi surse, acesta este şi unul dintre motivele pentru care primarul general a propus în repetate rânduri CGMB soluţia managementului privat al Arenei Naţionale.
Municipalitatea a fost responsabilă de ridicarea Arenei şi de finalizarea ei la timp. Din acest punct de vedere, angajamentele luate în faţa populaţiei şi a FRF au fost îndeplinite şi România are un stadion de tip Elite, unul dintre cele mai moderne din Europa.
Indicii despre starea neconformă a gazonului au existat, aşa cum a semnalat şi mass-media, încă de la primele antrenamente oficiale ale echipei naţionale.
La acel moment, primarul general a solicitat imperativ constructorului explicaţii şi garanţii că la momentul meciului gazonul va fi în bune condiţii. Imediat după antrenamentul echipei naţionale, Direcţia de Investiţii din PMB a trimis o scrisoare constructorului în care se solicită remedierea urgentă a problemelor apărute.
Mai mult, vineri, 2 septembrie, primarul general a avut o întâlnire cu toţi factorii responsabili pentru organizarea acestui eveniment, în sală fiind prezenţi şi reprezentanţi ai constructorului şi ai firmei responsabile de montarea gazonului. Şi cu această ocazie, primarul general le-a solicitat acestora să asigure cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea meciului.
Conform unui comunicat remis presei luni, 5 septembrie, PMB preciza că:
"Rulourile de iarbă au fost montate în luna iulie, iar terenul de joc era pregătit încă din data de 10 august pentru desfăşurarea meciului de fotbal România-Argentina. Acest stadion a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Europa League din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de menţionat că gazonul necesită timp pentru maturizare. După această dată (10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespunzătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul suport".
Primarul general Sorin Oprescu mulţumeşte suporterilor pentru comportamentul civilizat şi atmosfera specială creată la meciul România-Franţa care a avut loc pe Arena Naţională.
De asemenea, primarul general mulţumeşte Direcţiei Generale de Jandarmerie, Direcţiei Generale de Poliţie şi Brigăzii Rutiere, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dealu Spirii, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, SMURD şi RATB pentru că au contribuit la o bună desfăşurare a meciului, mai ales ca a fost primul eveniment oficial organizat pe Naţional Arena. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: PMB va cere socoteală constructorului privind starea gazonului Arenei Naţionale Primăria Municipiului Bucureşti nu are nicio legătură contractuală cu firma care a realizat gazonul de pe Arena Naţională, iar montarea şi întreţinerea acestuia a fost şi continuă să fie responsabilitatea exclusivă a constructorului.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Arafat: Am reuşit să aducem ambulanţa şi pompierii în acelaşi dispecerat; la Constanţa şi Bucureşti nu vor să colaboreze Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în aproape toate judeţele din ţară s-a reuşit aducerea ambulanţei şi pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la Bucureşti şi Constanţa cele două instituţii...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
DSU: Utilizarea tabletelor - proiect STS în testare la Serviciile de Ambulanţă şi SMURD Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, printr-un proiect realizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, începând cu acest an, echipajele de urgenţă prespitalicească utilizează tablete pentru a colecta, stoca şi transmite electronic datele medicale ale pacienţilor.
Sorin Oprescu a cerut intensificarea măsurilor anticaniculă în Capitală Primarul general Sorin Oprescu a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei să intensifice măsurile pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi.