Cele mai citite
 


Socializarea ne păstrează slabi şi sănătoşi
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O viaţă socială activă, înconjurat de prieteni, te poate menţine mai slab şi mai în formă decât lungile ore petrecute la sala de sport, conform unui nou studiu preluat de cotidianul britanic The Daily Mail.
Conform cercetătorilor, socializarea şi întâlnirile cu prietenii ajută la creşterea nivelului de "grăsimi bune" în organism, ducând la arderea caloriilor în exces. Studiul a fost realizat pe cobai. Viaţa într-un mediu stimulant din punct de vedere social pentru aceste animale a dus la pierderea unui procent de 50% din grăsimea abdominală în interval de timp de 4 săptămâni. Mai mult decât atât, şoarecii au slăbit chiar dacă au primit mai multă hrană.

Cercetătorii americani susţin că este posibil să slăbim prin stimulare socială. Grăsimii rele, albe, sunt convertite în grăsime bună, maro. Grăsimea albă depozitează caloriile şi ne îngraşă, în timp ce grăsimea maro arde caloriile transformându-le în energie.

Transformarea grăsimii albe în grăsime maro este extrem de dificilă de obicei, necesitând expunerea vreme îndelungată la temperaturi scăzute sau stimularea unei părţi a sistemului nervos.

Autorul studiului, Dr. Matthew During de la Ohio State University susţine că este uimit de capacitatea de a schimba grăsimea albă în grăsime maro pe care o are viaţa socială. Din acest punct de vedere el avertizează şi asupra riscului pentru sănătate pe care îl ridică noile tehnologii de comunicare. "Nu este vorba doar despre un stil sedentar de viaţă şi o dietă bogată în calorii, dar şi de un deficit din ce în ce mai mare de implicare socială şi de comunicare faţă în faţă", susţine el.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Scapa de metabolismul lent si obtine o silueta de invidiat! Este un lucru bine stiut ca scaderea in greutate incepe in primul rand cu adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe o dieta variata, legume, fructe si sport. Insa ce ne facem atunci cand in ciuda tuturor acestor masuri, nu reusim sa ajungem la silueta dorita sau kilogramele in plus oscileaza...
Dietă care reduce circumferinţa taliei cu 5 cm în opt săptămâni /studiu/ Cei care încearcă să slăbească şi-ar putea reduce circumferinţa taliei cu peste 5 centimetri în doar 8 săptămâni prin mărirea proporţiei de proteine şi reducerea celei de carbohidraţi şi grăsimi din dietă, potrivit unui studiu britanic, a relatat marţi cotidianul Daily Mail.
Excesul de grăsimi determină celulele să se sinucidă (studiu) Acele câteva bucăţele de ciocolată în plus nu vor avea ca rezultat doar pierderea siluetei ci pot crea un mediu toxic în care anumite celule din organism pot să moară, conform unui nou studiu, transmite Science.com.
Efectele nocive ale unei diete bogate în grăsimi sunt neutralizate de mutaţii genetice unice la inuiţi Inuiţii au mutaţii genetice unice, determinante pentru metabolism, care le permit să neutralizeze efectele nocive ale unei diete bogate în grăsimi de mamifere marine, sursa lor principală de hrană, au descoperit cercetătorii americani care au publicat un studiu în revista 'Science', informează AFP.
Noi terapii pentru slăbit Sănătatea depinde, în mare măsură, de obiceiurile şi deprinderile care formează stilul nostru de viaţă, susţin specialiştii nutriţionişti.