Cele mai citite
 


Vrancea: A fost inaugurat dispeceratul integrat de urgenţă
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dispeceratul integrat de urgenţă ISU - SAJ - SMURD din judeţul Vrancea a fost inaugurat miercuri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Vrancea este al cincilea judeţ din ţară în care a fost implementat acest proiect şi primul din Moldova.
"Până acum, rezultatele primite din judeţele în care a fost implementat acest proiect arată o îmbunătăţire a activităţii şi a timpului de răspuns la urgenţe şi o mai bună coordonare între servicii. Vor mai fi câteva dispecerate pilot ca acesta de la Vrancea, iar atunci când vom vedea că activitatea este benefică, şi nu văd de ce nu ar fi, eu cred că vom ajunge la un act normativ care va regla acest sistem pe plan naţional. Se va pune chiar şi o dată limită la care toate dispeceratele pe plan naţional, Serviciul de Ambulanţă împreună cu ISU să devină dispecerate integrate. Acest lucru include şi SMURD-ul pentru că face parte din ISU", a afirmat Raed Arafat.
Timpul de reacţie este de 8 minute în mediul urban şi 12 minute în mediul rural. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
Maramureş: A fost inaugurat primul dispecerat integrat de urgenţă naţional ISU - SMURD - Ambulanţă Primul dispecerat integrat din ţară având în componenţă ISU - SMURD - Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost inaugurat, vineri, în judeţul Maramureş.
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.