Cele mai citite
 


Aristotel Căncescu: Vom trece la proteste pentru că practic sistemul sanitar este blocat
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că sistemul sanitar braşovean este blocat.
"Lucrurile s-au agravat, deşi am protestat şi am solicitat sprijin Guvernului, practic lucrurile s-au înrăutăţit. În trimestrul trei, nu mai avem bani pentru medicamente, dar şi lipsa de personal s-a acutizat. Avem o lipsă de 700 de cadre medicale, iar unele spitale cum sunt Spitalul de Copii şi, în cel mai scurt timp, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu o să mai poată funcţiona din cauza lipsei de personal. Vom trece la proteste pentru că practic acest sistem este blocat", a spus preşedintele CJ.
Aristotel Căncescu a adăugat că sistemul este mult subfinanţat, iar, faţă de ţările din Uniunea Europeană, se alocă pentru un bolnav de 10 ori mai puţini bani.
La Spitalul de copii, din cauza lipsei asistentelor, secţia ORL a fost închisă temporar în ultimele două weekend-uri. Secţia are 20 de paturi şi, din cele cinci asistente care erau până acum două săptămâni, au mai rămas două.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Marcel Albean, a declarat pentru AGERPRES că o parte dintre copiii care s-au putut externa au părăsit spitalul, alţii au fost mutaţi în alte secţii, dar în niciun caz nu au rămas nesupravegheaţi.
"Spitalul are în prezent un deficit de 45 de asistente, astfel că o asistentă a ajuns să supravegheze un număr de 45 de copii ceea ce este foarte greu, a spus Albean. Pe lângă asistente, lipsesc şi medici. Conducerea spitalului a fost nevoită să taie una dintre liniile de gardă din chirurgie rămânând doar trei linii de gardă. Un medic pe anestezie-terapie, un medic pedriatic şi un chirurg, deci trei medici la 300 de paturi. Dacă în continuare personalul medical va pleca în străinătate sau în sistemul privat, funcţionarea spitalului se va face din ce în ce mai greu" a mai spus Albean.
Consiliul Judeţean are în subordine şase spitale, toate în municipiul Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Copii, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Neurologie, Maternitatea şi Spitalul de Pneumoftiziologie. AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Lipsă de cadre medicale, aparatură veche şi neperformantă în spitale Lipsă acută de personal medical, aparatură în mare parte veche şi neperformantă, nereguli la instalaţiile de gaz, electrice şi de stingere a incendiilor - aceasta este concluzia unui control efectuat la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, a declarat joi, într-o conferinţă de presă,...
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
Timiş: SJU se confruntă cu un deficit de câteva sute de cadre medicale; asistentele preferă să se facă vânzătoare la butic spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara are, în prezent, un deficit de sute de cadre medicale, circa 30% din necesar, neavând resurse financiare pentru a angaja medici specialişti - care în străinătate
Constanţa: Spitalul Judeţean riscă să rămână fără medici şi asistente Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa trag un semnal de alarmă referitor la exodul de personal medical care pleacă în străinătate şi avertizează că sistemul sanitar va ajunge în situaţia de a se moderniza, dar nu va mai avea cine să lucreze în acest domeniu.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Braşov: Controale la unităţile sanitare Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vor declanşa, începând de joi, controale la secţiile UPU şi ATI din principalele spitale din Braşov.