Cele mai citite
 


Brăila: A fost finalizat proiectul european de reabilitare a Centrului de asistenţă paliativă 'Sfânta Maria'
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul de reabilitare a Centrului de asistenţă paliativă 'Sfânta Maria' Brăila, în valoare de peste trei milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, a ajuns la final, joi fiind programată conferinţa de închidere a acestuia şi de prezentare a datelor finale.
Proiectul este realizat pe axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul de intervenţie 3.2. - Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale, iar valoare lui totală este de 3.281.817 lei, din care 2.329.786 de lei reprezintă contribuţia UE, 356.320 de lei cea a Guvernului României şi 74.934 de lei cea locală.
Potrivit managerului proiectului Centrului de asistenţă paliativă 'Sfânta Maria', Dragoş Marin, clădirea a fost reabilitată de la fundaţie şi până la instalaţia termică, lucrările au durat 33 de luni, iar la suma stabilită în contract au mai fost adăugaţi 21.000 de lei, care reprezintă cheltuieli neeligibile suportate de la bugetul local.
'În momentul realizării unor proiecte, constatăm că acel procent de cofinanţare de 2% de fapt, de cele mai multe ori, se duce spre 10%, pentru că sunt o serie de cheltuieli neeligibile, pe care le-am antamat ca şi contribuţie proprie sau pe care trebuie să le facem după aceea. Dacă tot începem să facem ceva, trebuie să facem lucrurile până la capăt', a declarat, cu această ocazie, primarul de Brăila, Aurel Simonescu.
Primarul de Brăila a mai spus că reabilitarea Centrul de asistenţă 'Sfânta Maria' reprezintă primul proiect care a avut obţinută finanţarea încă din perioada mandatului precedent, respectiv cel al fostului primar liberal Constantin Cibu, în prezent senator PNL de Brăila.
'A fost un proiect dificil, ca şi întâmplări prin care a trecut. Ca exemplu, a apărut o problemă de teren. În primăvară ne-am trezit cu pânza freatică foarte sus şi a trebuit să mai facem o lucrare de drenaj', a mai spus Simionescu.
Directorul Centrului de asistenţă paliativă 'Sfânta Maria', Adelida Cânjan, a declarat că noul centru oferă în plus 80 de locuri, capacitatea totală fiind acum de 200 de locuri, iar ca forţă de muncă proiectul a dus la crearea a 60 de noi locuri de muncă.
Centrul este situat în localitatea Baldovineşti şi oferă asistenţă medicală şi socială pentru cazuri sociale grave, persoane în vârstă fără sursă de venit sau aparţinători legali, bolnavi cronic şi tineri peste 18 ani, proveniţi din şcoli speciale.
Proiectul ''Reabilitarea şi dotarea cu echipament specific a corpurilor D, E, F ale Centrului de asistenţă paliativă Sfânta Maria Brăila'' a prevăzut reabilitarea unui corp de clădire destinat spaţiilor de cazare, a unuia pentru activităţi medicale şi amenajarea unei cantine în cel de-al treilea. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie, reabilitat cu 15 milioane de lei Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie Sfântul Pantelimon din Brăila se află în proces de reabilitare, printr-o investiţie de 15 milioane de lei, realizată prin Programul Operaţional Regional, potrivit informaţiilor făcute publice de Primăria Brăila.
Brăila: Inaugurarea ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, este programată miercuri, 25 ianuarie, după cum a anunţat Consiliul Judeţean (CJ) Brăila.
Brăila: Proiectul Colonul Gigant, adus la Conferinţa 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' Colonul Gigant, proiect iniţiat de profesorul Felice Cosentino din Milano, este adus la Brăila şi amplasat în faţa Primăriei, în perioada 16-18 octombrie, cu ocazia Conferinţei Naţionale 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'.
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Brăila: Conferinţă naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală', la a IX-a ediţie 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' este titlul conferinţei naţionale care se va desfăşura la Brăila, în perioada 11-12 octombrie şi va reuni medici de diverse specialităţi din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES, de Societatea Medicilor de Familie...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.