Cele mai citite
 


Deputaţii britanici adoptă o reformă controversată a sistemului de sănătate
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camera Comunelor a Parlamentului britanic a aprobat miercuri seară o reformă controversată a sistemului de sănătate, care deschide calea pentru o participare crescută a sectorului privat în acest serviciu public, informează AFP.
După două zile de dezbateri, în care deputaţii laburişti au criticat "o reformă proastă, într-un moment greşit şi dictată de o ideologie eronată", proiectul legislativ a fost adoptat cu 316 voturi pentru şi 251 împotrivă, urmând să mai treacă o etapă ce se anunţă dificilă în Camera Lorzilor.

"Scopul reformei este să îi implice mai mult pe medici şi să le ofere pacienţilor o alegere mai vastă", a declarat în faţa deputaţilor premierul conservator David Cameron, nevoit să revizuiască proiectul iniţial în urma criticilor aduse de partenerii de guvernare liberal-democraţi.

Punctul cel mai controversat al reformei este transferul prevăzut al administrării bugetului de sănătate către consorţii profesionale din sector. Acestora le va reveni achiziţionarea de servicii medicale, ceea ce va permite recurgerea în mai mare măsură la furnizori privaţi.

Ministrul sănătăţii, Andrew Lansley, a dat însă asigurări că au fost introduse amendamente care să prevină o eventuală privatizare a Serviciului naţional de sănătate /National Health Service, NHS/.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Ciurchea (CNAS): Sistemul sanitar se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar, că sistemul sanitar românesc se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior şi că soluţia se află inclusiv în...
PALMED: Propunerea MS privind finanţarea unităţilor medicale private va avea un impact negativ asupra sistemului de sănătate Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice (PALMED) a adresat un memoriu premierului Victor Ponta şi ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în care atrage atenţia că propunerea Ministerului Sănătăţii privind finanţarea din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de...
CCR - Statul nu poate fi obligat să deconteze unele servicii private de urgenţă Bucureşti, 28 dec /Agerpres/ - Curtea Constituţională a României (CCR) a hotărât că statul nu poate fi obligat să deconteze din bani publici, respectiv Fondul naţional unic de asigurări de sănătate, serviciile asigurate de comercianţii privaţi care asigură unele servicii medicale private de urgenţă.
Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au...
Hotoboc (APSR): 90% din cheltuielile cu medicamente compensate sunt asociate indicaţiilor de boli cronice Bolile cronice înregistrează prevalenţe mari şi incidenţe în creştere susţinută comparativ cu deceniile anterioare, deja două treimi din cheltuielile cu servicii spitaliceşti fiind generate de complicaţiile bolilor cronice, iar 90% din cheltuielile cu medicamente compensate sunt asociate indicaţiilor...
V. Ciurel (AXA Asigurări):Riscul politic este una dintre cele mai mari probleme la reforma sănătăţii Riscul politic, partea operaţională şi de funcţionare în colectarea banilor pentru asigurări şi riscul de fraudă în sistemul medical sunt o parte dintre riscurile identificate de asigurători în aplicarea reformei în sănătate.