Cele mai citite
 


O femeie din Tunisia va da naştere unui număr de... 12 copii
marţi, 18 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Moscova, 18 aug /Agerpres/ - O tunisiană în vârstă de 30 de ani va stabili un record mondial la naşteri multiple odată cu aducerea pe lume a 12 bebeluşi la sfârşitul acestei luni, au relatat marţi mass-media regionale, transmite agenţia RIA Novosti.

Potrivit site-lui Internet Gulfnews, femeia, al cărei nume nu este precizat, este o profesoară de limba arabă din Gafsa, la sud-vest de Tunis. Ea a suferit anterior două avorturi şi a urmat un tratament de fertilitate.

Medicii au avertizat că şansele de supravieţuire a fiecăruia dintre cei 12 bebeluşi sunt foarte reduse.

Femeia a afirmat că se aşteaptă să nască şase băieti şi şase fete pe cale naturală, dar medicii au avertizat-o că aceasta îi va pune viaţa în pericol.

Conform site-ul menţionat, soţul femeii ar fi declarat: ''La început credeam că soţia mea va naşte gemeni, dar au fost descoperiţi mai mulţi fetuşi. Bucuria noastră creştea pe măsură ce erau descoperiţi tot mai mulţi''.

RIA Novosti notează că nu se cunosc până în prezent cazuri de naşteri multiple de 10 copii sau mai mulţi. AGERPRES/(Angela Sârbu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nasterea - limba engleza Afla care sunt etapele nasterii.
Una din zece naşteri este prematură (raport) Aproximativ o naştere din zece, dintr-un total de 13 milioane de naşteri din întreaga lume, este prematură, iar peste 1 milion dintre copiii născuţi prematur nu supravieţuiesc, conform unui raport publicat duminică în SUA, informează AFP.
Nasterea - animatie Animatie cu nasterea normala (prezentatie craniana).
SUA: Doi gemeni s-au născut la interval de 38 de zile Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile şi sunt teferi momentan graţie asistenţei acordate de medici.
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Caz rar la Maternitatea Sibiu - primii gemeni născuţi în două localităţi diferite O sibiancă de etnie romă a născut la începutul acestei săptămâni, doi gemeni, un băiat şi o fată la un interval de câteva ore, dar şi la o distanţă de 60 de kilometri. Astfel, fetiţa a venit pe lume la Spitalul Orăşenesc din Agnita, iar băieţelul s-a născut după mai bine de o oră, în Maternitatea Spitalului...