Cele mai citite
 


Galaţi: Deţinut decedat, după o tentativă de suicid
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Galaţi a murit la Spitalul de Urgenţă Galaţi, în urma unei tentative suicidare prin spânzurare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, comisar Safta Trincu.
Potrivit acesteia, marţi dimineaţă, deţinutul, în vârstă de 22 de ani, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de şapte ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a încercat să se sinucidă prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deţinere.
A fost anunţat imediat personalul medical al unităţii, care a iniţiat manevrele de resuscitare. În paralel a fost anunţat dispeceratul 112, iar echipajul  Serviciului Mobil de Urgenţă şi Descarcerare sosit în unitate a continuat manevrele de resuscitare până la reluarea activităţii cardiace.
,,Având în vedere că în urma intervenţiei nu s-a reuşit şi reluarea funcţiei respiratorii, persoana privată de libertate a fost transportată Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde, miercuri, bărbatul a decedat', a spus Trincu.
După constatarea decesului, conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care se impun: anunţarea familiei decedatului, a judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a Poliţiei Municipiului Galaţi şi a Institutului de Medicină Legală Galaţi. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Tentativă de suicid în penitenciar Un deţinut din Penitenciarul Galaţi, condamnat la cinci ani şi două luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a încercat să se sinucidă prin spânzurare, se arată într-un comunicat transmis marţi de purtătorul de cuvânt al instituţiei, subcomisar Safta Bratulea.
Avocatul Poporului: Una dintre cauzele deceselor din penitenciare a fost suicidul, în general prin spânzurare Suicidul reprezintă una dintre cauzele deceselor înregistrate în penitenciarele din România, metoda cea mai des folosită fiind spânzurarea, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.
Un deţinut din Penitenciarul Galaţi a decedat Decesul unui deţinut a fost constatat la Penitenciarul Galaţi de către medicii de la Ambulanţă, cauza probabilă a decesului fiind stop cardio-respirator ireversibil, se arată într-o informare de presă transmisă marţi de purtătorul de cuvânt al penitenciarului, comisar Safta Trincu.
Iaşi: Deţinutul cu dublă tentativă de suicid a murit Un deţinut de la Penitenciarul din Botoşani, adus la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi cu gâtul tăiat, a murit după ce a sărit de la primul etaj al Clinicii ORL.
Satu Mare: Pacientă în comă, după o tentativă de suicid în Spitalul Judeţean O pacientă de 54 de ani se află în comă după ce a încercat să se sinucidă în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare.
ANI: Valentin Boldea, fost director executiv al DSP Galaţi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2011-2012 Fostul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi Valentin Boldea s-a aflat în incompatibilitate între 4 februarie 2011 şi 10 aprilie 2012, când a deţinut în paralel şi funcţia de medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", a anunţat marţi Agenţia...