Cele mai citite
 


Gorj: Întârzieri la plata salariilor medicilor din centrele de permanenţă
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei peste 30 de medici care asigură garda în centrele de permanenţă din judeţul Gorj nu şi-au mai primit salariile din luna iulie, cu toate că banii pentru serviciile medicale prestate ar fi trebuit să ajungă până la sfârşitul lunii august.
Potrivit preşedintelui Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Gheorghe Cocină, întârzierea salariilor este datorată Ministerului Sănătăţii care nu a alocat încă banii necesari, dar dă asigurări că este doar o chestiune de timp până vor fi plătite salariile restante.
"La nivelul judeţului avem un număr de cinci centre de permanenţă, plata o facem noi, dar bugetul e asigurat de Ministerul Sănătăţii. Deocamdată avem întârziere la centrele de permanenţă, încă nu am primit sumele respective, urmează să le achităm. Nu se întâmplă foarte des asemenea situaţii şi probabil că şi medicii vor fi înţelegători până vom primi banii", a precizat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină.
Pentru cele cinci centre de permanenţă existente la nivelul judeţului în localităţile Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Samarineşti şi Cătunele CJAS alocă, lunar, aproximativ 70.000 de lei.
Reprezentanţii medicilor din centrele de permanenţă au menţionat că nu este pentru prima dată când se confruntă cu această situaţie şi că speră ca banii să le fie achitaţi cât mai curând.AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Gorj: 90% din banii alocaţi CJAS de la fondul de rezervă, folosiţi pentru salariile personalului medical Peste 90 % din suma de opt milioane de lei care va fi alocată din fondul de rezervă al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) către judeţul Gorj va fi utilizată pentru plata salariilor angajaţilor de la spitalele din judeţ şi pentru utilităţi, urmând ca facturile furnizorilor să fie achitate...
Gorj: CJAS va suplimenta plafonul pentru medicamentele compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj va suplimenta, în zilele următoare, plafonul medicamentelor compensate şi gratuite pentru farmaciile din judeţ şi va plăti serviciile unităţilor spitaliceşti.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea reţetelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.
CJAS Gorj a eliberat 45 de formulare europene în 2010 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj a eliberat, pe parcursul anului trecut, 45 de formulare europene, cele mai multe pentru atestarea privind dreptul la prestaţiile în natură - E 107.