Cele mai citite
 


Neamţ: Aproape jumătate din ambulanţe vor fi casate
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape jumătate din autosanitarele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ vor fi casate, până la sfârşitul săptămânii, printr-o decizie a conducerii instituţiei, din cauza gradului ridicat de uzură şi a numărului foarte mare de kilometri parcurşi.
Astfel, 38 de autosanitare din cele 94 existente în parcul auto al SJA Neamţ vor fi trase pe dreapta definitiv.
Dr. Letiţia Damoc, directorul SJA Neamţ, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că există autosanitare care au şi peste 800.000 de kilometri parcurşi.
"Cea mai veche autosanitară este o Dacia break fabricată în 1981. Maşina are aproape 344.000 de kilometri parcurşi. Însă cea mai rulată ambulanţă e o Dacia Break din 1997 - a parcurs 856.000 de kilometri în timpul misiunilor de salvare", a precizat dr. Letiţia Damoc.
Cele mai noi ambulanţe care urmează să fie casate sunt patru Dacii break, ce au parcurs, din 2002 şi până în prezent, aproximativ 275.000 de kilometri fiecare.
În locul celor 38 de autosanitare ce urmează a fi casate, SJA Neamţ va primi, până la sfârşitul anului, cinci ambulanţe noi.
Parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă numără 51 de autosanitare, din care 19 pentru asistenţă medicală de urgenţă. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare: