Cele mai citite
 


Sanitas Covasna va apela la executor judecătoresc pentru restituirea drepturilor salariale tăiate
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a obţinut cinci sentinţe definitive şi irevocabile care obligă angajatorii să restituie unui număr de 165 de bugetari din judeţ sumele reţinute în urma tăierilor salariale aplicate începând din vara anului trecut.
Preşedintele sindicatului, Vasile Neagovici, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a reprezentat în instanţă angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică, ai Casei de Pensii, Centrului de transfuzie sanguină, Spitalului orăşenesc Covasna şi ai fostului Spital de patologie din Vâlcele, iar angajatorii vor trebui să restituie în total aproximativ 500.000 de lei.
Neagovici a precizat că a trimis notificări către şefii acestor instituţii pentru a pune în aplicare sentinţele definitive, iar în cazul în care nu le vor respecta şi nici nu se va putea ajunge la o soluţie de compromis, respectiv un grafic de eşalonare asumat de ambele părţi, atunci va recurge la un executor judecătoresc pentru a pune poprire pe conturi.
Liderul sindical a menţionat că a reprezentat în instanţă şi angajaţii Ambulanţei Covasna, precum şi ai spitalelor din Baraolt şi Târgu Secuiesc, însă în aceste cazuri procesele au fost pierdute.
Drept urmare a înaintat o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg împotriva statului român pe motiv că instanţele au dat verdicte diferite în cazuri similare.
"Am înaintat deja plângerea pentru angajaţii de la Ambulanţă şi în scurt timp vom depune şi pentru cei de la Baraolt şi Târgu Secuiesc, după ce vom obţine toate procurile", a spus Neagovici.
El a adăugat că doar salariaţii care au dat în judecată angajatorii au şanse să îşi recupereze procentul de 25% din salariu pierdut anul trecut în urma măsurilor de austeritate impuse de Guvern. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sanitas a depus o plângere la CEDO împotriva statului român Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg împotriva statului român considerând injust că instanţele de judecată au dat sentinţe diferite în cazuri similare ce aveau ca obiect reducerea salariilor bugetarilor cu 25% în urma...
Covasna: Filiala Sanitas depune plângere la CEDO şi cere despăgubiri statului român Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va depune o plângere la CEDO împotriva statului român considerând nejust că instanţele de judecată au dat sentinţe diferite în cazuri similare ce aveau ca obiect reducerea salariilor bugetarilor cu 25% în urma măsurilor de austeritate impuse de Guvern în vara anului...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Incertitudini în ceea ce priveşte plata salariilor în spitalele din ţară (grupaj II) Salariaţii mai multor spitale din România, în special cele de gradele 4 şi 5, ar putea să rămână fără lefuri în trimestrul al patrulea al acestui an, după cum au declarat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.