Cele mai citite
 


T. Ciuhodaru despre trecerea CNAS în coordonarea MS: Asistăm la dictatul UDMR în sănătate
vineri, 9 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Tudor Ciuhodaru, vicepreşedinte al PC, susţine că trecerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în coordonarea Ministerului Sănătăţii ar reprezenta "introducerea dictatului UDMR în sănătatea românilor".
"Sănătatea nu poate fi susţinută prin dictat, dar asistăm astăzi la dictatul UDMR în sănătate. Carnetul de partid şi asigurarea unei fragile majorităţi dau dreptul celor aflaţi la Ministerul Sănătăţii să confunde bugetul Sănătăţii cu casieria de partid. Nu binele pacienţilor este prioritar. Politicile dezastruoase în sănătate şi incompentenţa factorilor decizionali rămân aceleaşi", declară Ciuhodaru, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.
Deputatul afirmă că pacienţii şi asociaţiile profesionale au dreptul să hotărască direcţiile în care să se îndrepte sănătatea şi că acest lucru se poate realiza doar prin independenţa Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.
De asemenea, Tudor Ciuhodaru reaminteşte că a propus un pachet legislativ, intitulat "România sănătoasă", ce prevede ca în conducerea Casei de Asigurări de Sănătate majoritar să fie votul pacienţilor şi asociaţiilor profesionale din domeniu, precum şi alocarea a 5% din PIB sănătăţii, deblocarea posturilor din sistem, reducerea TVA la medicamente la 5%, considerarea medicinii de familie ca prioritate naţională, reanalizarea comasării şi desfiinţării de spitale, salvarea Ambulanţei.
"Guvernul ne oferă o Românie pompieristică în care fiecare pacient şi fiecare voce din sistemul medical este considerată un duşman al poporului. Sper doar ca fiecare dintre cei ce ne vând pe mai puţin de treizeci de arginţi sănătatea să beneficieze de legea Ciuhodaru ce-i obligă ca pe durata mandatului să se trateze în această ţară alături de ceilalţi români", mai spune parlamentarul.
Guvernul a aprobat trecerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în coordonarea Ministerului Sănătăţii, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.
Ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri, pentru modificarea Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, prevede păstrarea autonomiei CNAS, dar instituie un sistem de avizare aplicat de Ministerul Sănătăţii asupra actelor normative emise sau propuse de Casă, a precizat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
De asemenea, preşedintele CNAS rămâne ordonator principal de credite. AGERPRES/ (AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
MS şi CNAS vor începe consultări cu actorii din sistem privind Dosarul electronic de sănătate Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au convenit să înceapă ample consultări cu actorii importanţi din domeniu privind Dosarul Electronic de Sănătate (DES).
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Dr. Imre Benedek: Includerea CNAS în structura MS încalcă principiile funcţionării sistemului de asigurări Şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. dr. Imre Benedek, nu agreează ideea lansată de ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, cu privire la necesitatea subordonării Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate faţă de Ministerul Sănătăţii şi includerii...
Adina Geană: CNAS nu are datorii Bucureşti, 12 mai /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu are nicio datorie faţă de furnizorii de servicii, a declarat, miercuri, directorul CNAS, dr. Adina Geană, adăugând că 'sunt termene scadente, dar nu datorii, şi se vor plăti la timp'.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.