Cele mai citite
 


"Viaţa este un dar, nu o opţiune", eveniment organizat sâmbătă în Parcul Cişmigiu
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (Centrul de Prevenire a Tentativelor de Suicid la Copii şi Adolescenţi), în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" şi Asociaţia de Suicidologie, organizează sâmbătă evenimentul "Viaţa este un dar, nu o opţiune", cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului.
Potrivit unui comunicat al PMB remis AGERPRES, aproximativ 100 de copii (cu vârsta cuprinsă între 3 şi 10 ani) vor participa la un concurs de desene pe asfalt, pe bd. Nicolae Bălcescu nr. 1, sector 1, în zona fântânii din faţa Facultăţii de Geografie şi pe trotuarul din faţa Facultăţii de Litere, de pe Strada Edgar Quinet nr. 5-7.
Toţi copiii participanţi vor primi cadouri şi diplome. În acelaşi timp, specialişti în suicidologie vor prezenta celor interesaţi concluziile raportului de activitate al Centrului.
Seara, în Parcul Cişmigiu, la intrarea din Bulevardul Elisabeta, vizavi de vechea clădire a Primăriei Municipiului Bucureşti, în faţa ceasului floral, în jur de 100 de adolescenţi şi tineri vor aprinde lumânări în memoria prietenilor şi cunoscuţilor care şi-au găsit sfârşitul în urma unei sinucideri, transmiţând totodată un mesaj distinct în vederea implicării comunităţii în activităţile de prevenire a suicidului. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru pentru tinerii cu tentative de suicid Un centru pentru sănătatea mintală, destinat tinerilor cu probleme psihice, care au manifestat de a lungul timpului un comportament iminent autoagresiv şi tentative de suicid, a fost deschis luni de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) din cadrul Primăriei Capitalei...
Sibiu: Spitalul de Psihiatrie, în topul instituţiilor de asistenţă socială din România Spitalul de Psihiatrie Sibiu a fost nominalizat pentru premiul 'Instituţia anului', în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi AGERPRES de către Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află unitatea, spitalul sibian s-a clasat în topul...
Test pentru determinarea riscului de suicid Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Un studiu - pilot pentru determinarea riscului de suicid în rândul elevilor a fost introdus în unităţile de învăţământ din Capitală.
Direcţia de Asistenţă Socială şi spitalelor din subordinea PMB, pregătite de iarnă Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS) din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) este gata să adăpostească, în această iarnă, un număr de 251 de persoane fără adăpost.
Bazarul cu Lucruri Gratis, organizat la Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie 'La Bunici' Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), invită bucureştenii la Bazarul cu Lucruri Gratis, care se va desfăşura la Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie "La Bunici", în incinta fostului spital Caritas, sâmbătă, între orele...
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.