Cele mai citite
 


Asistente din România şi Bulgaria pun în pericol viaţa pacienţilor britanici (Lordul Robert Winston)
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistentele medicale din Europa de Est, în special cele din România şi Bulgaria, pun pacienţii britanici în pericol, în condiţiile în care acestea nu pot vorbi bine limba engleză, a avertizat unul dintre medicii de top din Marea Britanie, citat de Daily Mail în ediţia de joi.
Lordul Robert Winston a declarat miercuri că este în special îngrijorat de asistentele din România şi Bulgaria, care au competenţe limitate de comunicare "chiar şi în propria lor limbă."

În discursul ţinut în faţa Camerei Lorzilor, Lordul Winston a precizat că acestea au fost instruite "într-un mod total diferit" faţă de asistentele britanice, şi nu au fost obişnuite să le vorbească medicilor sau pacienţilor.

Winston, profesor specializat în studii de fertilitate la Imperial College din Londra, a avertizat că aceste competenţe slabe de comunicare s-au răspândit în sistemul medical britanic şi că situaţia se va agrava dacă nu vor fi luate măsuri.

Potrivit legislaţiei stricte a UE, organismului The Nursing and Midwifery Council (NMC) îi este interzis să testeze asistentele care provin din ţări europene, indiferent dacă este vorba despre competenţele lor lingvistice sau despre cele clinice. Astfel de teste sunt menite să limiteze "libera circulaţie a forţei de muncă", iar interdicţia de a fi testaţi se aplică şi medicilor.

Cu toate acestea, unele ţări, printre care şi Franţa, evită normele europene prin testarea candidaţilor de către consilii medicale la nivel local, nu de către un organism la nivel naţional.

Winston a precizat că propria sa experienţă de lucru în străinătate i-a arătat că asistentele medicale din Europa de Est nu au fost instruite pentru a comunica cu medicii sau pacienţii.

Numărul de asistente medicale europene înregistrare pentru a lucra în Marea Britanie s-a dublat din momentul în care controalele stricte privind competenţele lor - inclusiv competenţele lingvistice - au fost abandonate în luna octombrie a anului trecut. În acest condiţii, doar în primele cinci luni, aproape 1.500 de noi asistente medicale noi au sosit în Marea Britanie.

Potrivit Daily Mail, Consiliul General al Medicilor a declarat că 22.060 - aproximativ 10% - de medicii atestaţi pentru a lucra în Marea Britanie provin din Spaţiul Economic European, dintre care 1.862 din România şi 722 din Bulgaria.AGERPRES/(Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: Personalul medical românesc, cel mai căutat pentru a ocupa locurile vacante din NHS Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) recrutează medici, asistente medicale şi neonatologi din România, pe fondul unei penurii severe de studenţi la specializarea asistenţă medicală, relatează Huffington Post.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
România şi Bulgaria au de suferit de pe urma elitelor plecate în străinătate (presa germană) Tot mai mulţi oameni bine pregătiţi pleacă din România şi Bulgaria. Emigraţia le este uşurată de libera circulaţie în Europa, însă acestor două ţări le lipsesc specialiştii, arată luni publicaţia Augsburger Allgemeine.
INTERVIU/Ambasadorul britanic: Vrem ca românii care vin în Marea Britanie să fie pregătiţi pentru această experienţă Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că vrea ca românii care vin în Regatul Unit să fie suficient de pregătiţi pentru această experienţă, adăugând că nu sunt de dorit oameni fără adăpost pe străzile Londrei.
Şefii companiilor britanice care le oferă prioritar locuri de muncă românilor, nu britanicilor, în atenţia presei Şefii de companii britanice oferă mii de locuri de muncă unor lucrători români în pofida faptului că şomajul din Marea Britanie a atins cel mai mare nivel din ultimii 17 ani, numărul şomerilor cifrându-se la 2,68 milioane. În contextul în care rata şomajului a urcat la 8,4%, doritorii români de locuri...
Ion Jinga: România are nevoie ca lucrătorii săi să rămână acasă (presă) România consideră Marea Britanie unul dintre cei mai de încredere parteneri, prieteni şi aliaţi din Europa. Cooperarea dintre România şi Regatul Unit progresează rapid, stimulând comerţul bilateral, afacerile şi investiţiile, alături de întărirea schimburilor culturale şi pe linie de educaţie, notează...