Cele mai citite
 


Constanţa: Heliport construit de militari americani, inaugurat la Spitalul Judeţean
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un heliport construit de infanterişti americani la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 11 (BSRF), a fost inaugurat oficial, vineri, în prezenţa reprezentanţilor unităţii spitaliceşti şi ai militarilor americani şi români de la baza NATO din localitatea Mihail Kogălniceanu.
Construirea unei piste de aterizare pentru elicoptere în incinta SCJU a început în urmă cu o lună, iar proiectul, în valoare de aproximativ 50.000 de dolari, face parte din planul de relaţii cu comunitatea locală al militarilor din Infanteria Marină Americană.
Potrivit comandantului BSFR 11, Nelson Cardella, proiectul respectiv este ''un simbol al cooperării şi parteneriatului'' dintre România şi Statele Unite.
''Această structură poate însemna salvarea de vieţi, nu numai ale personalului militar, dar şi ale populaţiei din judeţul Constanţa şi dincolo de acesta. (...) Deşi am stat aici numai cinci luni, obiectivul nostru a fost să lăsam în urmă o moştenire pozitivă şi durabilă care să stea la baza unui parteneriat puternic şi de lungă durată. (...) Sunt mândru de realizările militarilor mei şi sunt foarte mândru şi fericit că am construit un parteneriat puternic cu România, cu Forţele Armate Române şi cu comunitatea din Constanţa'', a afirmat comandantul american.
Potrivit şefului Statului Major al Forţelor Navale Române, contraamiral Aurel Popa, platforma de operare a elicopterelor este destinată transportului urgenţelor medicale la Spitalul Judeţean Constanţa şi permite aterizarea elicopterelor medicale MEDEVAC şi a celor din sistemul naţional SMURD.
''Această platformă a fost reabilitată de puşcaşii marini americani în cadrul activităţii comunity relation, activitate destinată stabilirii de legături civili-militari între militarii americani prezenţi în ţara noastră cu ocazia exerciţiului multinaţional BSRF 2011 şi autorităţile administraţiei locale. (...) În conformitate cu protocolul încheiat între US Marines şi Spitalul Judeţean Constanţa, platforma pentru operarea elicopterelor va fi folosită de militarii americani sau din statele partenere care vor participa la exerciţiile de antrenament în centrul administrativ Mihail Kogălniceanu, aria suport Black Sea şi poligonul Babadag, de structurile Ministerului Apărării Naţionale din zona Dobrogea şi de sistemul medical de urgenţă naţional, îmbunătăţindu-se serviciile medicale de urgenţă'', a reieşit din mesajul contraamiralului Aurel Popa, citit de directorul BSFR 11 - partea română, comandor Cristinel Uce.
Directorul SCJU Constanţa, dr. Dan Căpăţână, le-a mulţumit militarilorr americani pentru construirea heliportului, apreciind că ''ceea ce a făcut Armata Americană este un lucru deosebit''. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Heliportul Spitalului Judeţean, modernizat de trupe NATO de la Baza militară Mihail Kogălniceanu Heliportul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va fi modernizat de forţele NATO de la Baza militară Mihail Kogălniceanu pentru a putea fi utilizat şi de aeronave militare, nu doar de elicoptere SMURD, a declarat, miercuri, managerul unităţii medicale, dr. Dan Căpăţână.
Constanţa: Traumatologia de război, tema unui seminar susţinut de medici americani la Spitalul Judeţean Trei medici militari americani participă, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, la un seminar în cadrul căruia le prezintă medicilor constănţeni cazuri cu privire la traumatologia de război.
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Bihor: Heliport inaugurat la Spitalul Judeţean din Oradea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a inaugurat, sâmbătă, un heliport construit pe clădirea unităţii medicale.
Heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, inaugurat la Alba Iulia Un heliport pentru cazuri medicale de urgenţă, care va putea fi folosit şi pe timp de noapte, a fost inaugurat vineri în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, cu o investiţie de circa 200.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean.
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.