Cele mai citite
 


Fotbal: Germania - Sindicatul jucătorilor vrea psihologi la fiecare club
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul fotbaliştilor germani (VdV) a cerut vineri introducerea unui psiholog la fiecare din cele 36 de cluburi din campionatele de prima şi a doua divizie germane de fotbal, la patru zile după ce portarul lui Hannover a anunţat că s-a internat în spital pentru a-şi trata o depresie.
''Este un obiectiv primordial pentru noi'', a declarat patronul lui VdV, Ulf Baranowsky, pe site-ul cotidianului Sport Bild. Cluburile trebuie să facă mai mult. Nu se pot mulţumi doar să trimită un psiholog la cursuri timp de patru săptămâni în India. Problema trebuie abordată de o manieră mai profesionistă''.
''Un număr important de jucători suferă de depresie, însă acesta rămâne un subiect tabu. Dacă vorbesc, jucătorilor le e teamă să nu fie stigmatizaţi şi să nu-şi mai găsească un club sau le e teamă să nu aibă probleme cu asigurarea'', a adăugat Ulf Baranowsky.
Un prim pas a fost făcut recent printr-o cooperare cu psihologii de la Universitatea din Aachen şi Universitatea sporturilor din Koln. Jucătorii îşi pot afla gradul de sensibilitate la problemele psihologice, urmând să fie îndreptaţi spre centre specializate.
Markus Miller, portarul de rezervă al echipei Hannover, în vârstă de 29 ani, a anunţat luni că s-a internat într-o clinică privată pentru a urma o psihoterapie intensivă.
Miller a fost susţinut de clubul său şi de antrenorul Mirko Somka, precum şi de selecţionerul german Joachim Loew, cu toţii impresionaţi de situaţia jucătorului, care le-a vorbit despre problemele sale psihice, ''un subiect încă tabu în societate''.
Cazul lui Miller a intervenit la aproape doi ani după sinuciderea portarului Robert Enke, care evolua tot la Hannover.
Afectat de depresie, Enke (8 selecţii în naţionala Germaniei) s-a sinucis la vârsta de 32 ani, pe 10 noiembrie 2009, aruncându-se în faţa unui tren. AGERPRES (Teodora Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Sinuciderea lui Robert Enke a schimbat felul în care bolile psihice sunt văzute în Germania Sinuciderea din 2009 a fostului portar al echipei Hannover, Robert Enke, a schimbat felul în care bolile psihice sunt văzute în lumea fotbalului din Germania, a declarat autorul unei cărţi despre regretatul jucător, în contextul probabilei sinucideri a selecţionerului Ţării Galilor, Gary Speed, informează...
Prima clinică de medicină psiho-somatică funcţionează la Cluj Prima clinică de medicină psiho-somatică şi-a început activitatea la Cluj, cu finanţare europeană, după un model care funcţionează în Germania.
Colegiul psihologilor cere recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniţei, solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate recunoaşterea şi introducerea în Contractul Cadru a serviciilor psihologice.
CNAS nu recunoaşte serviciile de psihoterapie furnizate de psihologi În ultimii ani se constată o adevărată campanie de excludere a rolului psihologilor români din politicile publice de asigurare a sănătăţii populaţiei României, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES de Colegiul Psihologilor din România.
Asociaţia Psihologilor: Psihologii din România nu sunt trataţi echitabil Psihologii din România nu sunt trataţi echitabil, nu le este permis accesul la fonduri europene şi nici nu le sunt decontate serviciile, susţin reprezentanţii acestora într-un comunicat de presă remis miercuri.
Serviciile psihologice pentru copiii cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate Serviciile psihologice pentru copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi psihoterapia vor fi decontate începând cu 1 iunie, odată cu intrarea în vigoare a pachetului de servicii medicale de bază şi a Contractului-cadru, a anunţat marţi preşedintele Colegiului Psihologilor din România (CPR)...