Cele mai citite
 


Galaţi: Discuşi blue-turcoaz obţinuţi în maternitatea de peşti a Acvariului Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 150 de exemplare de discuşi, varietatea blue-turcoaz, pot fi admiraţi de puţină vreme la Acvariul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, după ce au fost obţinuţi în urma acţiunii de reproducere natural - dirijată în cadrul propriei maternităţi de peşti, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florin Matei.
Potrivit acestuia, microexpoziţia vie este o combinaţie armonioasă între peşti şi plante exotice, fiind rezultatul activităţii intense de cercetare în laborator, derulate de specialiştii de la acvariu, care deţine cea mai modernă maternitate de peşti din România.
Originară din zona Amazonului, această specie de discus are un comportament delicat, fiind foarte pretenţioasă la temperatură şi, mai ales, la ambient: are nevoie de linişte şi de o lumină difuză, specifică zonei în care trăieşte. Apa în care aceşti peşti trăiesc trebuie să îndeplinească anumiţi parametri fizico-chimici, în special asigurarea unui pH mai scăzut.
"Putem spune că prin obţinerea acestor exemplare de discus am ajuns la un nivel profesional ridicat aici la Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Discuşii sunt foarte dificil de reprodus într-un mediu artificial, prin prisma condiţiilor deosebite de care au nevoie pentru a se dezvolta. Dotarea tehnică de care dispunem şi maternitatea de peşti pe care am inaugurat-o anul trecut au contribuit decisiv la realizarea acestei microexpoziţii vii cu discuşi", a declarat muzeograful Gheorghe Valeriu, coordonatorul Secţiei Acvariu.
În ciuda delicateţii pe care o afişează, discuşii blue-turcoaz sunt carnivori, iar atunci când se grupează pentru reproducere îşi apără teritoriul destul de bine. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Maternitatea Spitalului Judeţean a primit clasificarea 'Spital Prieten al Copilului' Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Andrei'' a fost desemnată, cu sprijinul ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România, 'Spital Prieten al Copilului', în conformitate cu standardele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul de imagine al...
Galaţi: Maternitatea 'Buna Vestire' duce lipsă acută de personal Maternitatea 'Buna Vestire' din Galaţi are doar nouă asistente medicale dintre cele 40 de care ar avea nevoie, iar, din cauza lipsei de personal, nimeni nu stă permanent cu copiii născuţi prematur, a declarat pentru AGERPRES, managerul maternităţii Ana Maria Hărăbor.
Galaţi: Triplu ultra-triatlon în campania "Prematurii au o şansă"; fondurile, folosite pentru dotarea secţiei de Neonatologie a Maternităţii Galaţi, 8 sep/ Agerpres/- Gălăţeanul Gabriel Drăghici a pornit joi într-un triplu ultra-triatlon, acţiune sportivă caritabilă înscrisă în campania 'Prematurii au o şansă" şi care se va desfăşura în următoarele 72 de ore, timp în care va parcurge 678 de km - înot, cu bicicleta şi prin alergare - prin...
Galaţi: Tripleţi la maternitatea Buna Vestire O femeie de 34 ani din Galaţi a adus pe lume doi băieţi şi o fetiţă la maternitatea Buna Vestire din Galaţi, ultima naştere de tripleţi la aceeaşi maternitate întâmplându-se în urmă cu 15 ani.
Galaţi: Acuzaţie de malpraxis la Maternitatea Bunavestire Părinţii unui nou-născut adus pe lume în urmă cu o săptămână au depus marţi o plângere la Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi, în care acuză medicii de la Maternitatea Bunavestire de malpraxis, după ce bebeluşul s-a ales cu clavicula dreaptă ruptă în timpul naşterii.
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...