Cele mai citite
 


Neamţ: Parteneriat între CJ Neamţ şi UMF Iaşi prin înfiinţarea Centrului de Excelenţă în Medicină
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ediţia din acest an a Şcolii de vară Neamţ - Bisericani, organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, a consfinţit şi realizarea Centrului de Excelenţă în Medicină, prin parteneriatul realizat între UMF Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ.
Un număr de 125 de medici şi asistenţi au putut urma, la Piatra Neamţ şi la Bisericani, cursuri de educaţie medicală continuă.
'A fost un bun prilej de susţinere a acestor cursuri care sunt utile, necesare şi obligatorii pentru medici şi asistenţi. Condiţiile organizatorice au fost deosebite, iar zona este una deosebit de atractivă. Pe viitor vom putea spune că aceste cursuri vor putea genera şi un turism medical', a declarat, într-o conferinţă de presă, profesorul doctor Ovidiu Mihăescu, prorector UMF Iaşi. Acesta a adăugat că printre cursanţii din acest an s-au numărat şi doctori şi asistenţi din judeţul Bacău.
'Putem marca Piatra Neamţ pe lista congreselor internaţionale medicale de mare anvergură. Sunt condiţii deosebite de organizare', a menţionat preşedintele Fundaţiei Umanitare Salvaţi Copiii, Bryan Douglas.
'Acest parteneriat dintre Consiliul Judeţean şi UMF Iaşi se dovedeşte un proiect viabil şi util. Medicii şi asistenţii noştri pot face aceste cursuri acasă, fără a mai cheltui bani pe transport şi cazare în alte localităţi din ţară. Profesionalizarea continuă a salariaţilor nemţeni din sănătate este, de asemenea, un fapt benefic care contribuie şi el la creşterea calităţii actului medical, deziderat pe care ni-l dorim cu toţii', a declarat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
Şcoala de vară Neamţ - Bisericani se desfăşoară, în perioada 7-10 septembrie, fiind organizată de UMF Iaşi, CJ Neamţ, Spitalul Bisericani, Asociaţia pentru Excelenţă în Medicină, Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor şi Moaşelor.
Reuşita primei ediţii poate transforma, în timp, judeţul Neamţ într-un centru regional pentru susţinerea acestor cursuri. Dacă anul acesta au participat medici şi asistenţi din Neamţ şi Bacău, pentru ediţia de anul viitor se prognozează înscrieri şi din alte judeţe. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect POSDRU de înfiinţare a unui "Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitare orală" Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' - Cluj-Napoca, Societatea Română de Reabilitare Orală Iaşi, Asociaţia Medicală Română Bucureşti şi Universitatea 'Johan Wolfgang Goethe' - Centrul Medical, ...
Neamţ: A început Şcoala de vară 'Neamţ - Bisericani' a Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi împreună cu Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani organizează, în perioada 7- 10 septembrie, 'Şcoala de vară Neamţ - Bisericani', potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de organizatori.
Iaşi: Primul Centru de onco-genetică, susţinut de UMF "Gr.T.Popa" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" s-a implicat foarte mult în crearea Institutului Regional de Oncologie Iaşi şi "dorinţa este să devină un centru de excelenţă", a declarat sâmbătă rectorul Universităţii, prof.dr.Vasile Astărăstoae.
Iaşi: 800 de specialişti în urgenţe medicale, pregătiţi prin intermediul programelor europene Peste 800 de specialişti în domeniul urgenţelor medicale vor fi pregătiţi prin intermediul unui program european, în cadrul proiectului ''Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii''.
Premieră la UMF Iaşi: 'Săptămâna Internaţională de Nursing' Cadre didactice de la Colegiul Universitar Karel de Grote din Antwerp (Belgia) Universitatea de Ştiinţe ale Sănătăţii din Kaunas (Lituania) şi Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Windesheim (Olanda) se vor afla în această săptămână la Universitatea de medicină şi farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi...
Iaşi: Aproximativ 2000 de locuri la UMF Gr. T. Popa, în anul universitar 2016-2017 Aproximativ 2000 de locuri sunt scoase la admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi pentru anul universitar 2016-2017, examenele fiind de tip grilă.