Cele mai citite
 


Olanda autorizează deblocarea a două miliarde de dolari pentru CNT
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Olanda a primit vineri autorizaţia Organizaţiei Naţiunilor Unite /ONU/ de a debloca două miliarde de dolari /1,4 miliarde de euro/, sumă ce va fi trimisă Consiliului Naţional de Tranziţie /CNT/, s-a aflat vineri de la Ministerul olandez de Externe, transmite AFP.
''Am primit astăzi autorizaţia ONU de a debloca 2 miliarde de dolari din banii libieni blocaţi în conturi olandeze şi de a-i trimite în Libia'', a declarat pentru AFP Ward Bezemer, purtător de cuvânt al MAE olandez.
Banii, proveniţi de la Banca Centrală Libiană şi care au aparţinut regimului lui Muammar Gaddafi, fac parte din suma de 3,1 miliarde de dolari blocată în martie de către guvernul olandez în conformitate cu sancţiunile decretate de Uniunea Europeană împotriva Libiei.
''Banii vor pleca astăzi'', a subliniat purtătorul de cuvânt, precizând că nu ştie însă când vor ajunge în Libia.
Potrivit declaraţiilor lui Bezemmer, banii deblocaţi vor fi folosiţi în scop umanitar, pentru achiziţionarea de hrană şi medicamente, în învăţământ, precum şi pentru plata salariilor.
Olanda, care a recunoscut în iulie CNT ca ''reprezentant legitim al poporului libian'', a deblocat deja în august 100 de milioane de euro, bani ce au fost puşi la dispoziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ pentru achiziţionarea de medicamente destinate populaţiei libiene. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olanda: Bancă de materii fecale pentru a-i ajuta pe suferinzii de infecţii cronice ale intestinelor La Universitatea din Leyden a fost creată Banca olandeză pentru donatori de materii fecale, care urmează să îi ajute pe cei care suferă de infecţii cronice ale intestinelor, informează 20minutes.ch.
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Vosganian: Industria şi exportul, cele două sectoare economice care merg ceva mai bine (interviu) Preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor, a acordat, la sfârşitul săptămânii, un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care a apreciat că informatizarea sistemului fiscal ar fi "lovitura mortală" dată fenomenului...
Olanda: Chiar şi tinerii beţi trebuie să beneficieze de tratament gratuit (ministrul olandez al sănătăţii) Haga, 12 mar /Agerpres/- Ministrul olandez al sănătăţii, Edith Schippers, a respins solicitarea venită din partea şefului unui spital de a-i obliga pe tinerii în stare de ebrietate să-şi plătească spitalizarea, relatează luni site-ul olandez DutchNews.nl.
Olanda: Numărul bolnavilor de cancer a crescut cu peste o treime în zece ani Aproape 100.000 de persoane au fost diagnosticate cu cancer în Olanda în 2010, o creştere de 36% comparativ cu 10 ani în urmă, conform datelor făcute publice luni de Registrul naţional de cancer (NKR), citate de Radio Netherlands Worldwide.
Olanda: 15 ani de la adoptarea legii care recunoaşte eutanasia ca act legal Olanda a fost prima ţară în care a intrat în vigoare Legea care recunoaşte eutanasia ca un drept cetăţenesc, pentru persoanele de peste 16 ani. Legea a fost aprobată la 10 aprilie 2001, când Senatul a confirmat de fapt votul exprimat în Camera Deputaţilor, care consemna în premieră mondială legalizarea...