Cele mai citite
 


Prahova: 7,9% dintre spaţiile de învăţământ din judeţ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 8% dintre spaţiile de învăţământ din Prahova nu au fost autorizate din punct de vedere igienico-sanitar, majoritatea acestora fiind amplasate în zone rurale ale judeţului.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, vineri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că din cele 784 de sedii de unităţi de învăţământ din judeţ, 62 nu au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare, principalele cauze care au condus la această situaţie fiind lipsa apei curente, a reţelei de canalizare şi lipsa grupurilor sanitare corespunzătoare.
De asemenea, Dobrescu a explicat că totuşi procentul este mai mic faţă de anul precedent, când 15,6% dintre spaţii nu primiseră autorizaţie sanitară.
În această situaţie se află acum 39 de grădiniţe cu program normal, patru cu program prelungit, 18 şcoli generale şi un colegiu din municipiul Ploieşti.
Aproximativ o mie de elevi ai Colegiului ''Nichita Stănescu'' vor învăţa în sălile de curs din şcolile generale numerele 23 şi 7 din oraş, dat fiind faptul că termenul de finalizare a lucrărilor de consolidare a fost prelungit până în luna noiembrie.
În aceeaşi situaţie se află şi Şcoala ''Rareş Vodă'' din oraş, astfel că elevii vor fi comasaţi în cel de-al doilea corp de clădire, iar cursurile vor fi organizate în trei schimburi, cu ore şi pauze mai scurte. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Gorj: Lipsa apei curente şi neigienizarea grupurilor sanitare,printre deficienţele constatate de DSP la şcolile din judeţ Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat în ultima perioadă o serie de verificări la şcolile din judeţ, până în prezent fiind constatate deficienţe privind alimentarea cu apă curentă şi neigienizarea grupurilor sanitare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena...
Botoşani: Mai puţin de jumătate din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani sunt autorizate din punct de vedere sanitar, a declarat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici.
Prahova: Lapte cu bacterii la două şcoli din Ploieşti la care au fost elevi cu suspiciuni de toxiinfecţie Laptele pe care l-au băut elevii de la două şcoli din municipiul Ploieşti care au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară era contaminat cu bacterii, au arătat analizele de laborator.
Prahova: CJ reia programul 'Lapte şi corn', după suspendarea acestuia în urma zecilor de suspiciuni de toxiinfecţie alimentară Ploieşti, 2 dec/ Agerpres/- Consiliul Judeţean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn', care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din judeţ au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.
Prahova: Livrarea în şcoli a laptelui produs de Ecolact, suspendată după ce aproape 60 de copii au avut simptome de toxiinfecţie Autorităţile prahovene au decis, marţi seară, suspendarea livrării în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului a laptelui produs de firma Ecolact Prod după ce 57 de copii de la mai multe şcoli au prezentat simptome ale toxiinfecţiei alimentare, având nevoie de îngrijiri medicale în urma consumului...