Cele mai citite
 


Problemele ortodonţiei, discutate la Congresul medicilor specialişti francofoni
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Practicile ortodonţiei funcţionale şi noile tehnici de tratament ale caninului inclus sunt principalele teme de discuţii ale întâlnirii internaţionale a medicilor ortodonţi francofoni, ce se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti.
Lectori de clasă, specialişti în ortodonţie din 15 ţări francofone, alături de mulţi rezidenţi şi medici specialişti dezbat ultimele tendinţe şi realizări în domeniul ortodonţiei, temele alese fiind prevenţia la copilul mic şi reconstrucţia ortodontică, protetică, la adulţi.
"Prezentările au inclus module ştiinţifice care acoperă subiecte de actualitate, precum asimetriile, caninul inclus, cele mai noi tehnici de tratament", a declarat prof. dr.Dragoş Stanciu, decanul Facultăţii de Medicină Dentară Bucureşti şi preşedintele congresului amintit.
Întâlnirea de la Bucureşti a ortodonţilor are ca obiectiv dezvoltarea durabilă a specialităţii medicale şi ridicarea nivelului profesional al medicilor.
Potrivit specialiştilor, tratamentul caninului inclus s-a dezvoltat după anumite tehnici chirurgicale, iar în prezent sunt necesare şi nişte cercetări clinice.
Anomaliile tratate de ortodonţie rezultă din zestrea genetică a individului şi sunt influenţate şi de modul de alimentaţie, a explicat prof. dr. Dragoş Stanciu.
El a spus că alimentaţia moale împiedică de multe ori la copii o dezvoltare normală a dentiţiei, el recomandând tratamentul cariilor dentare şi la nivelul dinţilor de lapte.
"Când se schiţează anomalii, se poate interveni profilactic cu aparate simple ce pot corecta malformaţiile. Dacă masticaţia este puţin solicitantă, atunci dantura se dezvoltă mai greu şi apar suprapuneri ale dinţilor", a mai spus decanul Facultăţii de Medicină Dentară Bucureşti.
Conferinţa mondială a ortodonţilor francofoni continuă până duminică 11 septembrie, la Hotel Mariott din Bucureşti, fiind o manifestare internaţională organizată sub patronajul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davilla" Bucureşti, al Academiei Române de Ştiinţe Medicale şi al Agenţiei Universitare a Francofoniei.
Întâlnirile ortodonţilor francofoni au început din 2005 la iniţiativa Societăţii Franceze de Ortopedie Dento-facială, condusă de prof. Andre Horn, Claude Chabre şi Pierre Blanche. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentatia si bolile metabolice Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele...
Curs teoretic și practic de CBCT “Aplicaţiile CBCT în Implantologie, Ortodonţie, Endodonţie şi Conceptul de Medicină Dentară Digitală” În perioada 13 – 14 noiembrie 2015 se va desfăşura la Cluj-Napoca Cursul teoretic și practic de CBCT: Aplicaţ­iile CBCT în Implantologie, Ortodonţ­ie, Endodon­ţie şi Conceptul de Medicină Dentară Digitală. Cursul se adresează medicilor dentişti, medicilor rezidenţi sau specialişti în chirurgie...
Dr. Mencinicopschi: Alimentaţia la sân, foarte importantă pentru sănătatea copilului Alimentaţia cu lapte matern este perfect adaptată necesităţilor fiziologice ale nou-născutului, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
Afla totul despre alimentatia alcalina de la specialistul Ropharma, dr. Tania Bejan O alimentatie saraca in saruri induce deficiente in structurile tesuturilor, in functionarea corecta a proceselor metabolice, dar si o mineralizare insuficienta, care determina aparitia starilor de oboseala, tremurul pleoapelor, putere de concentrare scazuta, iar in cazul celor mici, dezvoltarea...
Alimentatia omului sanatos Specialistii ne recomanda sa avem cel putin 3 mese zilnice; dupa unii nutritionisti chiar 4-5 mese zilnice, in care caz alimentele se consuma in cantitati mai reduse la fiecare masa. O alimentatie corecta este una echilibrata, din care nu trebuie sa lipseasca niciuna dintre grupele de alimente.