Cele mai citite
 


România va implementa sistemul eCall pentru alertarea dispeceratelor de urgenţă în caz de accident auto
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De la 1 ianuarie a.c. a fost demarat oficial proiectul pan-european de implementare a serviciului eCall, denumit HeERO, în baza unui acord de finanţare semnat între ERTICO, liderul de consorţiu, şi Comisia Europeană al cărui beneficiar este şi administratorul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă (SNUAU) - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Potrivit unui comunicat transmis vineri de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, colonel Adrian Fulea, în cadrul proiectului HeERO, România face parte dintr-un consorţiu alături de 8 ţări europene în care vor mai fi dezvoltate alte sisteme pilot. Proiectul va fi derulat pe o perioadă de 36 de luni.
La sfârşitul acestui proiect, România va fi capabilă să implementeze sistemul eCall prin care vor fi alertate toate dispeceratele de urgenţă (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie), care vor primi date exacte despre un eventual accident auto.
"După cum se ştie, sistemul presupune echiparea autovehiculelor cu un modul care să apeleze automat (sau manual) serviciul de urgenţă 112 în cazul unui accident şi echiparea centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă cu echipamente care să permită recepţionarea apelurilor de tip eCall şi a datelor asociate", se arată în comunicat.
Sistemul eCall este o iniţiativă a Comisiei Europene, ce a fost definit în cadrul programului eSafety, care are drept scop creşterea siguranţei rutiere. CE susţine dezvoltarea sistemului eCall, acesta identificându-se ca o prioritate în Directiva Sistemelor Inteligente de Transport.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Europeană a Numărului Unic 112 marcată în ţară (grupaj) Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată pe 11 februarie, aduce în acest an în prim-plan, în mai multe ţări europene, conceptul de resuscitare cardio-pulmonară, având în vedere că marea majoritate a europenilor nu ştiu cum să efectueze această procedură în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac...
STS:Cele mai multe apeluri la numărul unic 112, în trimestrul II, au fost transferate către ambulanţă Cele mai multe apeluri la numărul unic de urgenţă 112, în trimestrul II al acestui an, au fost transferate către ambulanţă.
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.
Aplicaţie pentru alertarea situaţiilor de urgenţă de către surdo-muţi, lansată la Târgu Mureş, unică în România Ambulanţa Samaritanus din Târgu Mureş şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România filiala Mureş au prezentat marţi proiectul-pilot 'SOS SURDO MUŢI', în baza căruia a fost pus la punct un sistem de comunicare şi de avertizare în timp real, care poate da posibilitatea persoanelor cu deficienţe de auz...
Liberalii Adina Vălean şi Cristian Buşoi fac apel la CE pentru promovarea numărului european de urgenţă 112 Europarlamentarii liberali Adina Vălean şi Cristian Buşoi solicită Comisiei Europene să îşi asume rolul de lider şi să adopte măsuri pentru a aduce în atenţia publică, a sensibiliza şi a îmbunătăţi funcţionarea serviciului european pentru apeluri de urgenţă 112.
STS - premiu pentru "Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din UE" Centrul 112 Bucureşti ­ Ilfov al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a primit premiul pentru "Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din UE", în cadrul Galei anuale a Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA), care a avut loc miercuri.