Cele mai citite
 


Vâlcea: Proiect de modernizare a Spitalului Judeţean, semnat în prezenţa ministrului Elena Udrea
sâmbătă, 10 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat vineri la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.
Prezent la semnarea acestui proiect, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că în maximum o lună se va atinge valoarea de 4,3 miliarde de euro fonduri europene atrase prin POR, cât a fost alocat României.
"Prioritatea zero a ministerului nostru şi a Guvernului este atragerea de fonduri europene. Deja am ajuns la o valoare de contractare de 4,2 miliarde de euro, probabil că într-o lună vom avea 4,3 miliarde, adică suma pe care POR o are alocată, şi va fi astfel primul program care termină ce a avut de contractat. Intrăm în supra-contractări. Din licitaţii au rămas foarte mulţi bani, asta înseamnă că proiectele tehnice sunt făcute foarte lejer, acolo se trec sume care în mod real sunt mult mai mari decât preţurile lucrărilor de investiţii. Pe de o parte, este rău, pentru că proiectanţii îşi iau comision din aceste valori, pe de altă parte este bine că găsim finanţare pentru proiecte pe care iniţial credeam că nu le putem finanţa. Trebuie să spunem că avem mii de proiecte pentru că doi ani nu s-a întâmplat nimic, între 2007 - 2009, iar acum au venit mii de proiecte pe POR", a precizat Udrea.
Tot ea le-a recomandat primarilor să depună proiecte pe măsura 5.2., acolo unde până în prezent au fost contractate 80% din fondurile alocate.
În ceea ce priveşte proiectul semnat vineri, la Râmnicu Vâlcea, el priveşte îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală de urgenţă din judeţul Vâlcea.
Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă presupune reabilitarea corpurilor A şi B, reabilitarea structurii de rezistenţă, repararea defectelor din stratul de acoperire şi protejare a armăturilor, finisaje, grupuri sanitare în fiecare salon, termoizolaţie, instalaţii electrice, de apă, de încălzire, ventilaţie, gaze naturale şi instalaţii moderne de stingere a incendiilor.
Beneficiarii proiectului, indirect, sunt aproximativ 410.000 de locuitori ai judeţului Vâlcea, 30.000 de pacienţi externaţi anual de SJU, aproximativ 1.000 de persoane care lucrează în cadrul unităţii sanitare.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 17 milioane de euro, în lei 59.696.931,84 lei, din care fonduri europene - 50.713.758,43, bugetul naţional - 7.759.386, 31 lei şi 1.223.787,10 bugetul local.
La finalul proiectului se doreşte clasificarea SJU Vâlcea la categoria a II-a, el în prezent fiind de categoria a III-a. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Vâlcea: Fonduri de peste şapte milioane de lei alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit în luna decembrie fonduri pentru plăţi restante de aproximativ şapte milioane de lei, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.