Cele mai citite
 


Medicii germani au implantat cea mai mică pompă cardiacă din lume
luni, 17 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Berlin, 17 aug /Agerpres/ - Medicii germani au anunţat luni că au implantat cea mai mică pompă din lume - 92 de grame - în ventriculul stâng al inimii unei femei de 50 de ani, relatează AFP.

"Pacienta a suportat bine operaţia de trei ore şi jumătate şi se simte bine", a indicat Matthias Karck, director al clinicii de chirurgie cardiacă de la Universitatea Heidelberg. Operaţia s-a derulat la sfârşitul lui iulie.

Pompa, făcută din plastic şi titan, permite reglarea fluxului sanguin în ventriculul stâng al inimii.

"Acest nou model are mari avantaje: cu greutatea sa de 92 de grame, este cel mai mic aparat din lume care permite înlocuirea totală a ventriculului stâng şi care funcţionează extrem de silenţios şi eficient", potrivit profesorului Karck.

Clinica poate supraveghea electronic aparatul 24 de ore din 24.

Această pompă poate în principiu, de asemenea, să fie utilizată ca soluţie temporară în aşteptarea unui transplant cardiac", a adăugat Arjang Ruhparwar, medic şef la clinica de chirurgie cardiacă a universităţii. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suedia: Primul transplant al unui organ sintetic pentru un bolnav de cancer O echipă internaţională de chirurgi a realizat primul transplant al unui organ sintetic, o trahee din ţesuturi cultivate în laborator, pentru un bolnav de cancer, în Suedia, transmite The Guardian.
Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
UPDATE Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
Bihor: Primul transplant de cornee artificială din ţară Dr. Norbert Czumbel a efectuat joi, la Clinica privată de oftalmologie din Oradea, în premieră naţională, un transplant de cornee artificială la un pacient în vârstă de 51 de ani, folosind cornee AlphaCor, elaborată pentru înlocuirea corneei sacrificate sau grav bolnave.
Cluj: Institutul Inimii pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca pregăteşte primul transplant de inimă artificială din România prin mai multe demersuri care privesc legalitatea tuturor procedurilor, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul Institutului Inimii, Tudor Simionescu.
Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).