Cele mai citite
 


Zimbabwe va practica analize HIV din casă în casă
duminică, 11 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul din Zimbabwe vrea să lanseze o campanie de analize a Virusului Imunodeficienţei Umane /HIV/ care provoacă SIDA, din casă în casă, o măsură drastică care încearcă să reducă rata acestui flagel în ţară, una dintre cele mai mari din lume, notează sâmbătă EFE.
În declaraţii acordate ziarului local The Herald, ministrul sănătăţii, Henry Madzorera, a asigurat că este necesar 'să se inoveze şi să se caute noi unghiuri' pentru a înfrunta problema, precum campaniile pentru a afla cine este infectat cu virusul HIV practicând analize, 'casă cu casă', şi care până acum erau opţionale.

'Analizele HIV vor trebui să fie la fel de frecvente ca în cazul analizelor malariei sau al altor boli', a declarat Madzorera la închiderea unei conferinţe naţionale desfăşurată săptămâna aceasta în Zimbabwe.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de educare şi informare cu privire la infecţia HIV demarată de UNOPA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV-Sida (UNOPA) a demarat la nivel naţional o campanie de informare şi educare a comunităţii cu privire la această boală cu ocazia Zilei Mondiale Sida, marcată pe 1 decembrie.
UNOPA a demarat o campanie de Informare şi Educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a demarat marţi în 20 de judeţe ale ţării şi on-line o campanie naţională de informare şi educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA - 1 decembrie.
Timiş: HIV Street Art, campanie de informare şi educare pentru prevenirea infectării Centrul Timişoarei s-a transformat, vineri, într-o imensă scenă de transmitere a unor mesaje, mai ales pentru tineri, despre modul în care se pot feri de infectarea cu virusul HIV, dar şi despre recunoaşterea primelor semne ale bolii.
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Cluj: Campanie de responsabilizare socială anti SIDA Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) derulează, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, o campanie de responsabilizare socială anti SIDA, în scopul prevenirii şi combaterii infecţiei cu virusul HIV.
'Mai bine să mori de bătrâneţe...', o campanie antisida care şochează O campanie a guvernului chilian pentru sensibilizarea faţă de Sida, mizând în special pe ideea 'Mai bine să mori de bătrâneţe...', a generat o polemică, fiind considerată atât de prost gust, cât şi prea puţin explicită despre HIV, transmiterea şi prevenirea bolii, relatează AFP.