Cele mai citite
 


Detaşamentul Crucii Roşii Arad participă la un concurs internaţional în Italia
luni, 12 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Detaşamentul de intervenţie în caz de dezastre al filialei de Cruce Roşie Arad, campion naţional în anul 2010, va reprezenta România la concursul internaţional FACE 2011 Italia.
''La concursul care se va desfăşura în localitatea Lido di Jeselo din Italia, în perioada 15 - 19 septembrie, participă 28 de echipaje reprezentând Societăţile de Cruce Roşie din Europa, totalizând peste 2.000 de participanţi. Concursul constă în 29 de probe de acordare prim-ajutor'', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, ing. Iudita Cuvineanu, director al Filialei de Cruce Roşie Arad.
Potrivit Iuditei Cuvineanu, echipajul ce va reprezenta România la concursul din Italia este alcătuit din 6 membri, toţi studenţi, fiind condus de Alexandru Atănăsoaie.
Delegaţia României va fi condusă de vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română dr. Dragoş Beniamin, voluntar în cadrul filialei arădene, care s-a ocupat de altfel de pregătirea medicală a membrilor echipajului.
Din juriul concursului internaţional face parte, ca reprezentant al României, dr. Monica Puticiu, şeful Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, vicepreşedinte al Filialei de Cruce Roşie Arad.
''Apreciem că pentru membrii echipajului românesc va fi un concurs greu, mai ales că se află la prima participare la o competiţie de asemenea anvergură în străinătate. Pe de altă parte însă ei vor avea oportunitatea de a cunoaşte tineri voluntari din alte ţări, de a face schimb de experienţă privind activitatea de Cruce Roşie a cărei misiune este una şi aceeaşi în toată lumea, aceea de a preveni şi alina suferinţa umană. Vor acumula experienţă, vor avea prilejul de a învăţa tehnici noi folosite la nivel european de acordare prim ajutor'', a mai adăugat directorul Filialei de Cruce Roşie Arad. AGERPRES/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
DOCUMENTAR: Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua Mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Cluj: Stagiu de pregătire cu voluntari ai Crucii Roşii Voluntari ai Crucii Roşii din România vor efectua un stagiu de pregătire în satul Beliş din judeţul Cluj, între 28 iulie şi 4 august, pentru a deprinde tehnicile de salvare a vieţilor omeneşti în zone montane greu accesibile şi pe cele de supravieţuire, modul de căutare a răniţilor cu câini dresaţi,...
Comunicat de presă - Filiala Tulcea a Crucii Roşii Române Crucea Roşie Română Filiala Tulcea