Cele mai citite
 


SNMF şi FNPMF sunt îngrijorate de situaţia limită a Centrelor de Permanenţă din România
luni, 12 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională a Medicilor de Familie (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) sunt îngrijorate de situaţia limită a Centrelor de Permanenţă din România şi de problemele care ar putea apărea în lipsa serviciilor medicale din rural oferite de aceste centre, se arată într-un comunicat de presă al celor două organizaţii.
Reprezentanţii acestora constată că problemele centrelor de permanenţă, centre atât de dorite de Ministerul Sănătăţii (MS) şi de CNAS, sunt departe de a fi rezolvate, ba chiar situaţia s-a înrăutăţit.
Medicii de familie şi-au manifestat de fiecare dată disponibilitatea de a participa la continuitatea asistenţei medicale primare, mai ales în zonele rurale, în ciuda neajunsurilor manifeste ale legislaţiei.
Reprezentanţii medicilor de familie spun că de câteva luni există un haos veritabil în plata centrelor de permanenţă, întârzieri la plata serviciilor medicale sau chiar lipsa totală a banilor.
"Avem nenumărate exemple, într-unul dintre cazuri ajungându-se la necesitatea de a obţine remedierea situaţiei prin intermediul instanţei de judecată. Nu putem înţelege de ce un contract trebuie respectat numai de una dintre părţi, iar cealaltă parte nu-şi respectă obligaţiile, ani la rând. Nu putem înţelege de ce bunele intenţii ale MS de a oferi servicii medicale în regim de continuitate nu sunt dublate de realitatea sprijinirii eficiente a acestor Centre", spun reprezentanţii medicilor de familie.
Aceştia susţin că "traseul banilor este misterios, sumele plătite sunt diferite şi se bazează pe interpretări diferite ale aceloraşi legi".
"Am cerut acum, în mod oficial, să aflăm cine blochează la nivel decizional plata la zi a Centrelor de Permanenţă prin notificări depuse atât la MS, cât şi la CNAS şi Ministerul de Finanţe. Ne dorim deblocarea situaţiei şi avem toată disponibilitatea de a contribui la depăşirea acestui impas. Dar nu putem să ne lăsăm colegii să plătească toate cheltuielile necesare funcţionării Centrelor din buzunarul propriu şi nici nu credem că MS sau CNAS îşi doresc desfiinţarea centrelor atât de mult dorite şi, într-adevăr, atât de necesare", au mai spus reprezentanţii medicilor de familie.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie vor avea plafon, prin reintroducerea bugetului orientativ Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMFR) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se delimitează hotărât de măsurile pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) vor să...
Cezar Irimia (APCR): Noua metodologie de calcul al preţurilor va determina dispariţia mai multor medicamente de pe piaţă Preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR), Cezar Irimia, a anunţat că intenţionează să acţioneze în judecată Ministerul Sănătăţii pentru lipsurile din sistem, adăugând că noua metodologie de calcul al preţurilor va determina dispariţia mai multor medicamente de pe piaţă.
Colegiul Farmaciştilor: Sistemului sanitar nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor Vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor din România Clara Popescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sistemului sanitar din România nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor, dublată de o luptă între Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti...
Medicii de familie cer demiterea responsabililor de nefuncţionarea sistemului cardului de sănătate Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, organizaţii reprezentative ale medicilor de familie din România, solicită demiterea responsabililor de problemele apărute la sistemul informatic al cardului de sănătate şi găsirea unei soluţii de urgenţă...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Ministerul Sănătăţii: 39 de centre de permanenţă au fost înfiinţate de la 1 iunie Ministerul Sănătăţii informează că un număr de 39 centre de permanenţă în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie au fost înfiinţate la nivel naţional, după ce la 1 iunie au intrat în vigoare noile norme ale ministerului, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.