Cele mai citite
 


Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice are o nouă conducere
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Adunarea Generală a Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi-a desemnat duminică noua conducere, informează un comunicat remis de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).
Noul Consiliu Director este format din Tache Gheorghe - preşedinte al Consiliului Director din partea Asociaţiei Transplantaţilor din România, Iulian Petre - vicepreşedinte din partea Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA - UNOPA, Raican Dan-Stoian - membru din partea Asociaţiei Antiparkinson, Borşan Aurora - membru din partea Societăţii de Scleroză Multiplă din România, şi Gănescu Costin-Radu din partea Asociaţiei Persoanelor cu Thalasemie Majoră din România.
În cadrul Adunării Generale patru din cele 12 organizaţii membre ale COPAC şi-au prezentat decizia de retragere: Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România. De asemenea, Cezar Irimia şi-a prezentat retragerea din COPAC.
'COPAC va continua activitatea de promovare şi apărare a drepturilor pacienţilor din România şi va pune umărul pentru construirea unui sistem sanitar cât mai centrat pe pacient. COPAC va ajuta la dezvoltarea mişcării pacienţilor din România, sprijinind activitatea tuturor asociaţiilor de pacienţi. Suntem deschişi colaborării cu toate organizaţiile de pacienţi şi ale structurilor profesionale pentru găsirea celor mai bune soluţii la problemele pacienţilor, precum şi pentru convingerea autorităţilor responsabile să ia măsurile adecvate', a declarat Tache Gheorghe, noul preşedinte COPAC, citat în comunicat. AGERPRES /(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Liderul COPAC - Drepturile pacienţilor sunt încălcate flagrant în România Drepturile pacienţilor din România sunt încălcate flagrant iar tratamentele bolnavilor cronic sunt întrerupte în mod repetat din diverse motive, a declarat duminică, la Poiana Braşov, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC şi-a ales noua conducere Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi-a ales noua conducere, funcţia de preşedinte fiind ocupată de Radu Gănescu de la Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră.
APAH-RO acceptată ca membru al Alianţei Mondiale pentru Hepatită Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a fost acceptată ca membru cu drept de vot în Alianţa Mondială pentru Hepatită (AMH), informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
C.O.P.A.C. începe strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a anunţat, duminică, demararea unei acţiuni pentru strângerea de semnături pentru modificarea Legii drepturilor pacienţilor 49/ 2003.
Miting de protest faţă de situaţia din sistemul de sănătate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania (COPAC) organizează, luni, un miting de protest faţă de situaţia gravă din Sistemul Public de Sănătate din România.