Cele mai citite
 


Competiţie internaţională de prim ajutor la Bucureşti
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Competiţia echipajelor de Prim Ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană se va desfăşura în perioada 15-18 septembrie, la Bucureşti, în Campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi de Medicină Veterinară din Capitală, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de Crucea Roşie Română.
Evenimentul a fost lansat în anul 2005, odată cu încheierea unui acord la care au aderat Albania, Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Grecia, România, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Slovenia şi Turcia.
Prin termenii convenţiei, fiecare dintre ţările semnatare are obligativitatea de a organiza această competiţie, prin rotaţie. Anul acesta este rândul României să organizeze evenimentul, la care şi-au anunţat participarea echipele din Albania, Bosnia Herţegovina, Serbia, Slovenia, Muntenegru, alături de România - în total şase ţări.
Fiecare dintre ţările invitate participă cu un echipaj de şase persoane, un arbitru şi trei reprezentanţi oficiali ai filialei Crucii Roşii din capitala ţării respective.
În ultimii şase ani, concursul echipajelor de prim ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană a fost găzduit de Belgrad (2005), Sofia (2006), Skopje (2007), Ljubljana (2008), Podgorica (2009), Tirana (2010).
În anul 2010, voluntarii Crucii Roşii Române din filialele Arad, Braşov, Brăila, Cluj, Dolj, Giurgiu şi sectorul 4 din Bucureşti au participat la Competiţia naţională de prim ajutor, care s-a desfăşurat în septembrie, iar în iulie, la First Aid Competition of Europe, desfăşurată la Belgrad, unde au fost prezente 24 de echipe, echipa României (Giurgiu) a obţinut locul 16.
Tradiţie a Crucii Roşii Române, acordarea primului ajutor de bază este şi în prezent o componentă vitală a unui sistem sanitar integrat.
În 2010, Societatea Naţională de Crucea Roşie din România (SNCRR) a organizat puncte de prim ajutor la competiţii sportive locale şi naţionale, în zone de agrement din toată ţara, pe litoral în sezonul estival, la ştranduri sau în parcuri, la diverse competiţii organizate de instituţii de stat şi private, concerte şi spectacole.
De serviciile de prim ajutor de bază asigurate de voluntarii Crucii Roşii Române din 38 de filiale au beneficiat 158.659 de persoane.
Anul trecut, SNCRR a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituţii şi persoane, asigurând cursuri de prim ajutor de bază angajaţilor acestora.
Durata unui curs este de 12 ore, iar cursurile sunt predate de medici, atestaţi ca formatori de prim ajutor, Crucea Roşie punând la dispoziţie manuale şi alte materiale didactice precum manechine pentru resuscitare, truse de prim ajutor, defibrilatoare etc.
În perioada 2009 - 2010, SNCRR a implementat proiectul ''Sistem naţional standardizat în Prim Ajutor de Bază al Crucii Roşii Române'', finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).
Astfel, au fost acreditate la nivel naţional şi european 47 de centre de formare în prim ajutor de bază, au fost pregătiţi 50 de formatori care urmează să asigure pregătirea instructorilor în acest domeniu, informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii cunoştinţelor de prim ajutor de bază şi impactul pozitiv al acestui tip de intervenţii în salvarea de vieţi.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Competiţia echipajelor de Prim Ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană, la Bucureşti Competiţia echipajelor de Prim Ajutor reprezentând capitalele ţărilor din regiunea Sud-Est Europeană se va desfăşura, sâmbătă, la Bucureşti, în Campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi de Medicină Veterinară din Bucureşti.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Crucea Roşie Română sărbătoreşte Ziua Mondială de Prim Ajutor Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.
Ziua Mondială de Prim Ajutor marcată de Crucea Roşie Română printr-o serie de activităţi Crucea Roşie Română va marca sâmbătă Ziua Mondială de Prim Ajutor, printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivel naţional.
Crucea Roşie a lansat primul punct de prim ajutor din judeţul Brăila în satul izolat Titcov Crucea Roşie Română a lansat primul punct de prim ajutor din Brăila, care este situat în satul izolat Titcov, din Insula Mare a Brăilei, proiect susţinut financiar de către METRO România şi din fondurile obţinute în cadrul Galei Crucea Roşie din 2012, potrivit unui comunicat remis joi de Crucea Roşie...