Cele mai citite
 


Gripa porcină a ucis 1.799 de persoane din întreaga lume /OMS/
miercuri, 19 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 19 aug /Agerpres/ - Virusul A(H1N1) al gripei porcine a ucis 1.799 de persoane în întreaga lume, indică ultimele date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicate miercuri pe site-ul său pe Internet, relatează AFP

Potrivit bilanţului, datând din 13 august, continentul american, unde maladia şi-a făcut apariţia la sfârşitul lunii martie, a plătit cel mai greu tribut: 1.579 de decese recenzate din 105.882 de cazuri de îmbolnăviri înregistrate.

Asia de sud-est se situează pe locul al doilea, cu 106 decese la 13.172 de cazuri de îmbolnăvire. Urmează Europa, unde maladia a provocat 53 de morţi la un număr de bolnavi de peste 32.000.

Regiunea Pacificului de vest a înregistrat 50 de decese la 27.111 cazuri de îmbolnăvire.

În total, 182.166 de persoane din peste 170 de ţări s-au îmbolnăvit de gripa de origine porcină, umană şi aviară, potrivit unui bilanţ al OMS.

OMS, care a declarat pe 11 iunie a.c. prima pandemie de gripă a sec. al XXI-lea, a precizat că datele referitoare la numărul bolnavilor sunt sub cele reale, deoarece statele cele mai afectate n-au mai procedat la analize şi statistici sistematice.

Doar primele cazuri, precum şi statisticile cu cazurile mortale trebuie semnalate obligatoriu organizaţiei. AGERPRES/(Angela Sârbu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Gripa A: bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical, categorii prioritare pentru vaccinare Bruxelles, 25 aug /Agerpres/ - Persoanele care suferă de mai mult de 6 luni de maladii cronice, femeile însărcinate şi personalul medical sunt grupurile care trebuie vaccinate cu prioritate pentru virusul A/H1N1, conform unei decizii comune luate marţi de experţii din cele 27 de state membre ale Uniunii...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.