Cele mai citite
 


Florin Piersic jr. se alătură campaniei "Dăruieşte şansă la viaţă copiilor din Africa"
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actorul Florin Piersic jr. se alătură campaniei de strângere de fonduri "Dăruieşte şansă la viaţă copiilor din Africa", derulată la nivel internaţional de organizaţia World Vision, informează un comunicat al organizaţiei transmis, luni, AGERPRES.
Actorul va sprijini World Vision România în acţiunile de ajutorare pentru copiii din Africa şi va încerca să strângă fonduri pentru a oferi şansa la viaţă unui număr cât mai mare de copii şi familii.
"Am acceptat fără a sta pe gânduri propunerea World Vision de a contribui la ajutorarea copiilor din Africa. Am făcut asta din convingere. World Vision este o entitate care chiar se ocupă la nivel mondial de povestea asta urâtă şi fără sfârşit. Dacă o să am zile, peste câţiva ani o să merg cu World Vision în Africa. Şi-o să stau acolo un timp. O să-mi fac vreo 3-4 vaccinuri şi o să merg să văd cum e să fii copil şi să n-ai nicio jucărie. Şi nici măcar un sandwich de la fastfood sau vreun gunoi din ăsta de băgat în stomac. Faceţi şi voi ceva - intraţi pe pagina World Vision România (http://www.worldvision.ro/daruiestesperanta.php.), citiţi poveştile de acolo, uitaţi-vă la clipurile postate pe Facebook (http://www.facebook.com/WorldVisionRomania) şi reacţionaţi - donaţi, povestiţi-le prietenilor despre ce se întâmplă, orice numai nu rămâneţi indiferenţi", spune actorul în comunicatul citat.
În prezent, 3,2 milioane de persoane din Somalia au nevoie urgentă de ajutor. Aproape o jumătate de milion de copii din această ţară nu au ce să mănânce, iar 140.000 dintre ei pot muri în orice clipă din cauza formelor grave de malnutriţie. Alte două milioane de persoane şi-au părăsit căminul în căutarea sprijinului, trecând graniţa în Kenya sau Etiopia sau refugiindu-se în alte zone ale Somaliei.
"Comunitatea internaţională se luptă să asigure populaţiei accesul necondiţionat la ajutor de subzistenţă indiferent unde se află. Pe 29 iulie, a fost lansat un apel de urgenţă de aproximativ un miliard de dolari pentru a răspunde proporţiilor dezastrului. Până acum, apelul este finanţat doar 43% şi este urgentă nevoie de mai mulţi bani pentru a răspunde tuturor nevoilor de bază. În numele UNDP România (United Nations Development Programme for Romania - Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare România), fac apel la toţi oamenii să susţină iniţiativele de acordare de asistenţă astfel încât să putem salva vieţile oamenilor care au nevoie de noi în acest moment critic", a declarat în acelaşi comunicat Yesim Oruc Kaia, reprezentant UNDP, susţinătoare a campaniei "Dăruieşte şansa la viaţă pentru copiii din Africa".
World Vision International a strâns până în prezent 36 de milioane USD şi intervine în zonă oferind alimente şi suplimente nutritive, medicamente, asistenţă medicală de urgenţă, produse de igienă, apă potabilă, sprijin pentru captarea apei din râuri, consultanţă agricolă pentru salvarea recoltelor etc.
Deja 5.000 de corturi servesc drept adăpost pentru 30.000 de persoane din tabăra de refugiaţi din Dadaab (Kenya) şi, de asemenea, au fost distribuite medicamente şi consumabile medicale în valoare de peste 100.000 USD. Pe lângă aceste acţiuni, World Vision asigură necesarul de apă potabilă pentru 180.000 de beneficiari şi derulează un program de hrană pentru 65.000 de copii şi mame care alăptează. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Campanie UNICEF pentru ajutorarea copiilor cu malnutriţie severă din regiunea africană Sahel Reprezentanţa UNICEF în România lansează campania online de strângere de fonduri intitulată "Foamete în regiunea Sahel", pentru a ajuta peste un milion de copii cu malnutriţie severă din această regiune din Africa de Vest.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.