Cele mai citite
 


Gorj: Mai multe sesizări de malpraxis, în atenţia Colegiului Medicilor
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Colegiului Medicilor Gorj analizează, în prezent, mai multe dosare privind cazuri de malpraxis în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dar şi în alte unităţi din judeţ, după ce familiile persoanelor care au decedat după ce au fost tratate în unitatea spitalicească au depus plângeri împotriva doctorilor.
Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Gorj, Ana Băleanu, rudele pacienţilor care au fost trataţi de medicii gorjeni şi au suferit complicaţii care le-au fost fatale au depus sesizări în speranţa găsirii vinovaţilor de moartea celor apropiaţi lor.
"Sunt mai multe cazuri care se află sub ancheta noastră, toate fiind în curs de cercetare. Au fost date în lucru comisiilor de jurisdicţie de la Colegiu, care urmăresc evoluţia probelor din fiecare caz în parte. Depindem de rezultatul probelor biologice, toxicologice, histologice şi patologice de la Bucureşti, de la Institutul Mina Minovici. Din păcate, aceste probe vor dura ceva timp. În ultima săptămână, am primit mai multe reclamaţii de la pacienţi nemulţumiţi, urmează să le analizăm pe toate. Vor fi stabilite şi măsurile care vor fi luate împotriva medicilor responsabili", a precizat, luni, Ana Băleanu.
Aceasta a mai menţionat că se desfăşoară o anchetă în cazul tinerei de 17 ani, Raluca Tulic, internată în secţia ORL a spitalului din Târgu-Jiu, care a decedat după ce una dintre asistente i-a administrat o injecţie cu ampicilină.
O anchetă are loc şi în ceea ce priveşte ultimul deces înregistrat duminică la un fost pacient al unităţii spitaliceşti din Târgu-Jiu, internat în data de 26 august la secţia de Dermatologie şi tratat greşit pentru zona zoster, cu toate că acesta fusese muşcat de o insectă şi necesita tratament de specialitate. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost diagnosticat ulterior cu sindrom toxico-septic, fiind trimis la Spitalul din Craiova, iar apoi la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Timp de câteva săptămâni acesta a fost menţinut în viaţă de aparate, duminică dimineaţa decedând. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Numărul sesizărilor de malpraxis a crescut de la începutul anului Numărul sesizărilor de malpraxis primite de Colegiul Medicilor Gorj de la familiile ale căror rude au decedat după ce au fost internate în unităţile medicale din judeţ a crescut în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Gorj: Managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu s-a autosesizat în cazul unui bebeluş mort Managerul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Cristian Vlădoianu, a declarat, luni, că la nivelul unităţii medicale a fost constituită o comisie care va ancheta moartea unui nou-născut, după ce părinţii acuză medicii Secţiei de Pediatrie de malpraxis.
Gorj: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu după ce o tânără internată a murit O tânără de 17 ani, internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a decedat, miercuri dimineaţă, după ce, conform declaraţiilor părinţilor, o asistentă i-ar fi administrat o injecţie cu ampicilină.
Gorj: Conducerea Spitalului Judeţean Tg. Jiu nu a luat deocamdată măsuri în cazul tinerei decedate La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu au fost luate măsuri, până în prezent, în cazul tinerei de 17 ani, internată în urmă cu aproximativ o săptămână pentru o operaţie de amigale şi polipi şi decedată după o injecţie cu ampicilină, conducerea unităţii aşteptând rezultatele testelor de la Institutul...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Gorj: Anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci în cazul bebeluşului decedat la naştere, în spital Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au deschis, miercuri, o anchetă în cazul bebeluşului decedat la naştere în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul Orăşenesc Novaci, în urma unei operaţii de cezariană de urgenţă care a vizat salvarea vieţii mamei şi a fătului.