Cele mai citite
 


Intervenţiile chirurgicale inutile limitează investiţiile în sistemul de sănătate din UE
marţi, 13 septembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din UE le prescriu pacienţilor prea multe medicamente şi operaţii, limitând investiţiile în inovaţiile care să ducă la reducerea costurilor cu serviciile medicale, relevă un nou studiu, într-un moment în care guvernele statelor de zona adoptă măsuri de austeritate, relatează luni EurActiv.
Conform unei noi analize, patru din cinci operaţii la spate din Germania nu au fost necesare, a precizat Günther Leiner, organizatorul Forumului anual european privind sănătatea, care va avea loc luna viitoare la Gastein, în Austria.

În cadrul unui eveniment la Bruxelles, Leiner a citat de asemenea date ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) care arată o discrepanţă uriaşă între numărul de operaţii la bazin la 100.000 de locuitori care au loc în Germania (289), Austria (243) şi Polonia (39).

El a precizat că o astfel de discrepanţă nu poate fi explicată numai prin consideraţii chirurgicale, fiind evident că au loc multe operaţii care nu sunt necesare, probabil pentru că sunt profitabile pentru medici şi spitale.

În plus, potrivit unor statistici ale Universităţii Medicale din Salzburg, citate de Leiner, 36% din prescripţiile de medicamente date pacienţilor cu media de vârstă de 82 de ani nu sunt necesare, în timp ce o treime din toate medicamentele date acestor persoane au fost prescripţii neadecvate.

Circa şapte milioane de persoane din întreaga lume suferă de complicaţi în urma unor operaţii, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a mai spus Leiner, care a adăugat că jumătate din acetse operaţii nu au fost necesare.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
de sandy.tomoiaga
cer scuze dar in cazurile de opreatii din moment ce sa decis sa se faca o operatie inseamna ca pacientul nu era sanatossi cind ajunge omul la operatie este ultima faza de al salva si eu am facut multe operatii dar ca nu ar fii trebuit sa le fac nu exista asa ceva eu din 1973 si pina in 1988 tot crize faceam cu operatie am scapat si tin si acuma sa multumesc mediciilor care sau sacrificat pentru mine atit din satu mare cit si din baia mare dumnezeu sa le ajute si sai pazeasca de rau tot deauna medicina medicii pentru mine au fost o forta si sa se puna mare baza pe medici ca dinsii de nu ar fii multa lume ar trece pe lumea cealalta tinaici sa sugerez ministerului sanatatii sai protejeze pe medici sa se puna baza mai mare pe medicina sa fie platiti ca au mare raspundere si depun un efort dau din dinsii tot ce este supra omenesc doamne ajuta

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reducerea cheltuielilor subminează sistemul de sănătate în statele estice ale UE Măsurile de austeritate din fostele state comuniste membre ale Uniunii Europene au îngreunat şi mai mult povara de pe umerii medicilor, care erau oricum slab plătiţi şi suprasolicitaţi, în Slovacia fiind în continuare în vigoare starea de urgenţă după o demisie în masă, relatează miercuri EUobserver...
Universităţile de medicină din România atrag tot mai mulţi studenţi din UE Tot mai mulţi aspiranţi la studii de medicină care nu găsesc locuri în Germania sau Austria sunt atraşi de universităţi din România, precum cele din Timişoara, Cluj sau Bucureşti. Acestea au descoperit de multă vreme în studenţii străini o sursă de venit. Taxele de studii sunt aici între 3.000 şi 5.000...
Un studiu remarcă nemulţumirea părinţilor est-europeni imigranţi faţă de sistemul de sănătate britanic Părinţii est-europeni au ajuns să prefere să se întoarcă în ţările lor de origine pentru a-şi duce copiii la doctor sau la dentist din cauza listelor lungi de aşteptare ale Serviciului Naţional de Sănătate /NHS/ din Marea Britanie, potrivit unui studiu referitor la migraţia copiilor.
Polonia, România şi Germania au cele mai poluante centrale pe cărbune din Europa (Raport HEAL) Centralele pe cărbune din Polonia, România şi Germania sunt cele mai poluante din ţările Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cantitatea de substanţe nocive eliberate în atmosferă, arată un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundaţia TERRA Mileniul III...
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie