Cele mai citite
 


Pensionarii s-ar putea întâlni peste două săptămâni cu ministrul Sănătăţii
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii care au pichetat luni ministerele Muncii şi Sănătăţii au reuşit să obţină promisiunea unei posibile întâlniri cu ministrul Sănătăţii, peste 15 zile, a declarat, luni, vicepreşedintele Alianţei Europensionarilor, Ilie Popa.
"La Ministerul Sănătăţii - ne-am întâlnit cu un consilier juridic şi cu un consilier al secretarului de stat Cristian - Anton Irimie şi în 15 zile am putea să ne întâlnim cu ministrul Sănătăţii separat şi să discutăm probleme de colaborare efectivă între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Sănătate şi casele judeţene de sănătate", a spus Ilie Popa.
În ceea ce priveşte discuţiile purtate de reprezentanţii pensionarilor la Ministerul Muncii, Popa a spus că acestea au vizat creşterea punctului de pensie de la 37% şa 45% din salariul mediu brut, dar şi venitul minim garantat (Legea 416/2001). În acest caz, delegaţia pensionarilor a fost primită de ministrul de resort, Sebastian Lăzăroiu.
"La Ministerul Muncii am discutat despre punctul de pensie de 45% şi au spus că, într-adevăr suntem defavorizaţi, cei care am ieşit până în 2008 la pensie, iar problemele celelalte cu scurgerea de bani din Ministerul Muncii către diferiţi bolnavi închipuiţi au rămas să le studieze. Am cerut implicarea efectivă a organelor abilitate ale statului să ia măsuri concrete - nu doctorul scoate 1.000 de pensionari pe caz de boală şi nu le face nimeni nimic. Au spus că vor lua în discuţie aceste chestiuni. Au existat discuţii şi pe Legea 416 privind venitul garantat, pentru asistaţii aceia sociali cărora le dăm noi bani şi ei nu fac nimic. A rămas să ca din trei în trei luni să discutăm cu ei pe problemele pe care le-am abordat azi la MMFPS", a precizat vicepreşedintele Alianţei.
Acesta a adăugat că pensionarii vor continua pichetările, dacă nu vor primi răspunsuri concrete la revendicările lor.
La rândul său, preşedintele Alianţei Europensionarilor, Toader Cristea, s-a declarat nemulţumit că pensionarii bucureşteni nu au fost într-un număr mai mare la pichetele de astăzi, acestea fiind susţinute de pensionari veniţi din Galaţi, în cea mai mare parte. El a dat asigurări că peste 15 zile pensionarii gălăţeni vor reveni în Capitală, în funcţie de răspunsurile pe care le vor obţine la revendicările lor.
"În continuare am hotărât ca după 15 zile să aşteptăm răspunsurile şi, în raport, cu acestea să revenim la Bucureşti, probabil în număr mai mare. Eu nu prea am fost mulţumit astăzi pentru că nu s-au prezentat pensionarii bucureşteni în număr mai mare - au fost în jur de 30 - cu toate că mi s-a promis că vor veni din fiecare sector câte 100 de pensionari şi văd că nu au fost. Dar eu nu disper şi voi lupta pentru pensionari în continuare, mai ales că vine anul electoral şi voi forma o caravană pe care o voi numi 'Caravana Disperării' şi voi pleca în Moldova şi în Ardeal cu acea caravană, ca să lupt împotriva PDL, dacă nu se îmbunătăţeşte situaţia de sănătate, care este cea mai gravă la noi, în România, şi nu văd o şansă ca noi să avem un spital să avem un medic şi o analiză gratuită, cu toate că am plătit 40 de ani cât am muncit şi mai plătesc şi în continuare. De exemplu mie mi se opresc câte 50 de euro pe lună pentru analize şi pentru spital şi noi nu avem absolut nimic. În spitalul din Galaţi se moare zilnic din cauza infecţiei şi a medicilor slab pregătiţi. Medicii buni pleacă în străinătate, medicii slabi rămân cu noi şi ne omoară. Deci, noi suntem cobai. Neavând bani să mergem la Viena, suntem obligaţi să mergem la un spital de gradul 2, cum e cel de la Galaţi, la o populaţie de 600.000 de locuitori - că sunt două oraşe apropiate: Brăila şi Galaţi. Noi am cerut un spital regional - nu am nicio speranţă că se va înfăptui vreodată, dar cel puţin să mai facă un alt spital, pentru că acela este sub orice critică. De asemenea, eu aş schimba şi denumirea Ministerului Sănătăţii şi i-aş spune Ministerul Morţii, pentru că nu poate nimeni de aici să spună să te duci la cutare şi cutare şi ieşi şi te faci bine'', a argumentat Toader Cristea.
Câteva zeci de pensionari din toată ţara, preponderent din Galaţi, dar şi câţiva din Bucureşti, au pichetat, luni, sediile ministerelor Muncii şi Sănătăţii, solicitând anularea contribuţiei de 5,5% la CAS aplicată pensiilor sub 2.000 de lei.
Totodată, pensionarii au cerut eliminarea sistemului de coplată şi creşterea punctului de pensie de la 37% la 45% din salariul mediu brut pe economie.
O delegaţie formată din cinci pensionari a fost primită de ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, dar şi de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. AGERPRES(A - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Primarul general şi ministrul Sănătăţii au discutat despre viitorul spital regional din Bucureşti Primarul general Gabriela Firea şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au decis să înceapă discuţiile pentru construirea unui spital regional în Bucureşti, având în vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale în Capitală şi întreaga regiune.
Ministerul Sănătăţii şi Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România au evaluat rezultatele parteneriatului dintre instituţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România, au făcut, duminică, o evaluare a parteneriatului semnat în urmă cu trei luni.