Cele mai citite
 


Pensionarii vor să formeze o caravană, cu care să meargă în Moldova şi Ardeal pentru a lupta împotriva PDL, în 2012
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii vor să formeze o caravană, cu care să meargă în Moldova şi Ardeal pentru a lupta împotriva PDL, în anul electoral 2012.
Preşedintele Alianţei Europensionarilor, Toader Cristea, a declarat, luni, că în 2012, fiind an electoral, va forma o caravană şi va pleca în Moldova şi Ardeal pentru a lupta împotriva PDL, pentru că membrii acestui partid aflat la guvernare au făcut "genocid curat".
Declaraţia lui Toader Cristea a fost făcută după întâlnirile pe care reprezentanţii pensionarilor le-au avut luni cu ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, şi cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.
Potrivit liderului gălăţean al Alianţei Europensionarilor, "Caravana Disperării" va avea ca scop lupta împotriva PDL şi nu a altui partid politic.
"La anu', sigur voi pleca în Moldova şi Ardeal cu caravana să luptăm împotriva PDL-ului, nu a altui partid. Suntem apolitici. Am şi membri de la PDL, de la PSD, de la PNL în organizaţie, sunt membri cotizanţi. Le-am spus: cu politica nu asiguri buzunarul şi pentru asta voi face 'Caravana Disperării', care va pleca în Moldova şi în Ardeal, dacă nu se îmbunătăţeşte situaţia de sănătate, care este cea mai gravă la noi, în România. Şi nu văd o şansă ca noi să avem un spital, să avem un medic şi o analiză gratuită", a spus Toader Cristea.
El a admis că, în 2012, fiind an electoral, va face un fel de lobby împotriva acestui partid.
"Voi lupta numai şi numai împotriva PDL, nu a altui partid. Nu mă interesează nici cel al romilor, nici UDMR. Numai împotriva PDL. Genocid curat au făcut şi continuă să facă genocid. Omoară. Dacă am împuşcat un om în urmă cu 20 de ani, acum ar trebui să împuşcăm foarte mulţi, dar să fie pe dreptate", a spus acesta.
Câteva zeci de pensionari din toată ţara, dar şi din Bucureşti, au pichetat, luni, sediile ministerelor Muncii şi Sănătăţii, solicitând anularea contribuţiei de 5,5% la CAS aplicată pensiilor sub 2.000 de lei.
Totodată, pensionarii au cerut eliminarea sistemului de coplată şi creşterea punctului de pensie de la 37% la 45% din salariul mediu brut pe economie.
O delegaţie formată din cinci pensionari a fost primită de ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, dar şi de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. AGERPRES(A - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Premii OMS pentru Coaliţia România Respiră şi deputatul Aurelia Cristea Coaliţia România Respiră şi deputatul Aurelia Cristea au primit luni, la sediul Ministerului Sănătăţii, premii din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru eforturile susţinute şi rezultatele în adoptarea legislaţiei de interzicere a fumatului în spaţiile publice închise.
Programul prezidenţial al lui Ponta: România are nevoie de o nouă mare unire a românilor Programul prezidenţial al candidatului PSD, PC şi UNPR la alegerile din noiembrie, Victor Ponta, care cuprinde zece obiective, vizează ca proiect de ţară nevoia realizării unei noi mari uniri a românilor.
Geoană şi liderii PSD din Moldova anunţă o opoziţie mai puternică în Parlament Partidul Social Democrat (PSD) va face o opoziţie 'extrem de intransigentă' faţă de proiectul de Lege a pensiilor propus de Guvernul Boc, a anunţat, sâmbătă, la Botoşani, preşedintele PSD, Mircea Geoană, la finalul unei întâlniri cu toţi liderii organizaţiilor PSD din judeţele Moldovei.
Acord de cooperare între România şi Republica Moldova în domeniul Sănătăţii România şi Republica Moldova au un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii şi al ştiinţelor medicale începând din 3 decembrie, informează Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.