Cele mai citite
 


Remediu naturist, pe bază de şofran, împotriva cancerului
marţi, 13 septembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Oncologie
 

O echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a descoperit că extractul de şofran poate constitui un remediu eficient în lupta contra celulelor canceroase în diferite tipuri de cancer, potrivit BBC.

Despre proprietăţile curative ale şofranului se ştie de multe secole, fapt confirmat şi de însemnările medicilor din Egiptul Antic.

Echipa de cercetători britanici a recurs la această plantă pentru dezvoltarea unui preparat nou, care începe să acţioneze în organism numai sub influenţa unei substanţe chimice eliberate de tumora malignă.

În cadrul studiilor de laborator pe şoareci, jumătate dintre rozătoare s-a vindecat după mai multe şedinţe de tratament cu noul preparat pe bază de şofran.

Oamenii de ştiinţă intenţionează să înceapă testarea clinică a noului preparat în următorii doi ani, conform canalului media citat.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
de sandy
doamne ajuta

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Remedii naturiste: condimentele si mirodeniile De secole, condimentele sunt utilizate nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studiile realizate pana in prezent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea...
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
Tratament ieftin şi simplu împotriva cancerului, dar neprofitabil pentru companiile farmaceutice Organismul uman poate învinge tumora malignă (canceroasă) în cazul activării mitocondriilor suprimate de boală. O echipă de cercetători de la Universitatea Alberta din Canada au descoperit mecanismul activării acestora. De fapt, este vorba de un tratament ieftin şi simplu împotriva cancerului, dar faţă...
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...
Cercetători australieni au anunţat un succes important în lupta împotriva cancerului pulmonar O echipă de oameni de ştiinţă australieni a anunţat miercuri descoperirea naturii proteinelor implicate în diviziunea celulară în cazul cancerului de plămân, descoperire care reprezintă un important succes în lupta împotriva acestei maladii, informează Xinhua.
4 februarie - Ziua mondială de luptă împotriva cancerului (documentar) Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează pe 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva acestei afecţiuni.