Cele mai citite
 


Spitalele britanice reduc din posturi dar continuă să angajeze din străinătate
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şefii de spitale britanice au cheltuit mii de lire sterline pe călătorii destinate recrutării de medici şi asistente medicale din străinătate, în timp ce concediază propriul personal, informează The Daily Telegraph în ediţia de duminică.
Vizite la destinaţii cum ar fi India şi Dubai au avut loc în contextul în care sistemul de sănătate britanic /NHS/ elaborează planuri de a reduce cu 20.000 numărul de locuri de muncă din sistem.

O anchetă a The Sunday Telegraph a constatat că cel puţin 11 spitale din domeniul sănătăţii au trimis echipe în străinătate pentru a recruta medici şi asistente medicale, în pofida faptului că pentru aceste posturi sunt prevăzute reduceri de personal. Deplasările au fost organizate, în pofida angajamentelor luate de către premierul David Cameron privind reducerea imigraţiei şi protejarea locurilor de muncă britanice şi a problemei semnalate săptămâna trecută de Lordul Winston, potrivit căruia, unele asistente din Europa de Est pun în pericol viaţa pacienţilor britanici din cauza cunoştinţelor scăzute de limba engleză.

Spre exemplu, ancheta a relevat că Spitalul Dartford and Gravesham din Kent a trimis o echipă în România în luna noiembrie şi a angajat 20 de asistente medicale, chiar dacă spitalul Barts and London NHS Trust, situat la mai puţin de 20 de mile depărtare, plănuieşte să reducă 635 posturi, printre care peste 250 de posturi de asistente medicale. De asemenea, Barking, Havering and Redbridge Universitaty Hospitals Trust a trimis şapte manageri la Dublin în luna octombrie, de unde s-a întors cu şapte asistente. Mai puţin de două luni mai târziu, spitalul a făcut publice planurile pentru 100 de concedieri.

Peste 10.000 de medici şi asistente medicale care sunt pregătiţi în străinătate s-au înregistrat pentru a lucra în Marea Britanie în primele 12 luni de când actuala coaliţie se află la guvernare. În ceea ce priveşte asistentele medicale, s-a constatat o creştere de 53% în numărul de asistente medicale străine care s-au înregistrat la autorităţile de reglementare britanice, de la 2.804 la 4.303, în timp ce numărul de medici străini a crescut cu 8 procente, de la 5.359 la 5.811. De asemenea, numărul de asistente medicale din afara Uniunii Europene, în cazul cărora se aplică un plafon de imigrare, a crescut de la 635 la 1.307.

Potrivit The Daily Telegraph, deşi organismul central, NHS Employers, negociază termenii şi condiţiile generale de recrutare, recrutarea propriu-zisă este lăsată în seama spitalelor. Pentru angajarea de personal din străinătate, acestea plătesc de obicei un comision agenţiilor, care încasează până 11.000 de lire pentru ocuparea fiecărui post.

Royal College of Nurses a identificat peste 40.000 de posturi reduse şi vizate pentru a fi reduse, în termen de trei ani, în cadrul planurilor NHS de a economisi 20 miliarde de lire sterline. Peste jumătate dintre acestea se estimează a fi posturi clinice, ocupate de către medici, asistente medicale şi infirmiere. AGERPRES / (Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: Personalul medical românesc, cel mai căutat pentru a ocupa locurile vacante din NHS Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) recrutează medici, asistente medicale şi neonatologi din România, pe fondul unei penurii severe de studenţi la specializarea asistenţă medicală, relatează Huffington Post.
Asistente din România şi Bulgaria pun în pericol viaţa pacienţilor britanici (Lordul Robert Winston) Asistentele medicale din Europa de Est, în special cele din România şi Bulgaria, pun pacienţii britanici în pericol, în condiţiile în care acestea nu pot vorbi bine limba engleză, a avertizat unul dintre medicii de top din Marea Britanie, citat de Daily Mail în ediţia de joi.
Studiu: Aproximativ 3% dintre doctori şi 5-10% dintre asistentele din România emigrează în fiecare an Aproximativ 3% dintre medicii români şi 5-10% dintre asistente emigrează în fiecare an, cele mai frecvente destinaţii fiind Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie şi Scandinavia, potrivit unui studiu realizat de către Federaţia Europeană a Serviciilor Publice ca parte a unui proiect european extins,...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Iohannis: Este o aberaţie cum este structurat sistemul de sănătate din România Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că "este o aberaţie cum este structurat sistemul de sănătate din România", în contextul în care avem medici foarte buni şi asistente foarte bine pregătite, care, însă, pleacă la muncă în străinătate fiind prea...
Târgul MedPharm Careers revine în România, în aprilie, cu sute de oferte de locuri de muncă MedPharm Careers, cel mai mare târg de locuri de muncă din Europa în domeniul medical, revine în România cu sute de oferte de joburi pentru medici, asistente, dentişti şi pentru alţi profesionişti din sănătate în Marea Britanie, Germania, Elveţia, Franţa, Belgia, Norvegia, Suedia, Danemarca şi în alte...