Cele mai citite
 


Tot mai mulţi români apelează la centrele de primire pentru persoane fără adăpost din Caceres
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Românii au îngroşat listele persoanelor care recurg la ajutorul şi adăposturile pentru cei fără un acoperiş deasupra capului din Caceres (Extremadura), informează luni Hoy.es.
Cifrele arată că sunt tot mai multe femei care recurg la ajutorul unui astfel de centru, iar dintre străini românii sunt tot mai numeroşi printre cei care recurg la sprijinul acestui tip de instituţii pentru a supravieţui.

Potrivit sursei citate, se pot vedea cu uşurinţă tot mai mulţi români care cerşesc, stabiliţi deja în puncte fixe ale oraşului. De asemenea, jurnaliştii spanioli mai arată că românii nu aparţin niciunei reţele sociale în Spania şi le este foarte greu să-şi caute de lucru.

Spaniolii sunt însă cei mai numeroşi în centrele de primire, întrucât doar 29% dintre persoanele fără un adăpost sunt de origine străină. În Caceres există în total şapte instituţii şi centre care primesc astfel de oameni, aflaţi în nevoie. Poliţia locală se ocupă de aducerea lor în centre, la spitale sau la centrul pentru dependenţii de droguri.

Aceste centre au primit în medie peste 13.000 de persoane în fiecare zi pe durata anului 2010, ceea ce presupune o creştere cu peste 15% a celor asistate în mod asemănător în anii anteriori.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru de urgenţă de zi şi de noapte pentru persoanele fără adăpost, la Buzău Un centru de urgenţă de zi şi de noapte pentru persoanele fără adăpost, cu o capacitate de 25 de locuri, se va deschide începând cu 1 septembrie în municipiul Buzău.
Primul centru de gimanstică mentală deschis în Spania Suntem dependenţi de fizicul nostru. Obligaţi să facem faţă provocării de a ne uita în fiecare zi în oglindă şi de a ne arăta ochilor celorlalţi. Cum rămâne însă cu psihicul nostru? În majoritatea cazurilor, nu-i dăm aceeaşi atenţie. Uită de igiena mentală chiar şi cei care necesită asistenţă urgentă...
Bacău: A fost deschis un Centru de cazare pentru persoane fără adăpost Un Centru de cazare temporară destinat persoanelor fără adăpost a fost inaugurat, joi, de Serviciului Public de Asistenţă Socială Bacău.
Franţa va deschide vineri primul său centru de injectare supervizată pentru consumatorii de droguri Franţa va deschide vineri primul său centru de injectare supervizată pentru consumatorii de droguri. Acesta va fi amplasat în spitalul Lariboisière, în apropiere de Gara de Nord, zona pariziană cea mai afectată de consumul de droguri, informează France Presse.
A fost deschis Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan" Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi cu prilejul deschiderii Complexului integrat de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan" că acesta este "o premieră în România", fiind gândit după standarde "civilizate".
Centru medical pentru persoane vârstnice, deschis de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, la Hârja Un Centru social-medical pentru persoanele vârstnice, construit la iniţiativa Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului a fost inaugurat, luni, în comuna băcăuană Hârja.