Cele mai citite
 


Vâlcea: A fost inaugurat Spitalul orăşenesc Horezu, a doua unitate sanitară ca mărime din judeţ
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc din Horezu, cea de a doua unitate sanitară ca mărime din Vâlcea, a fost inaugurat luni, după 10 ani de la începerea lucrărilor, urmând să deservească 50.000 de locuitori din zona de vest a judeţului.
"Spitalul orăşenesc din Horezu are 165 de paturi. Are secţii de ATI, chirurgie generală, medicină internă, neonatologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, pediatrie şi cameră de gardă (urgenţe). Din păcate, sunt doar 15 medici, necesarul fiind dublu, dar până acum nu a fost tentant. Poate de acum înainte altfel vor sta lucrurile, în sensul că Horezu devine o zonă turistică atractivă, spitalul se prezintă excelent din toate punctele de vedere - saloane modernizate cu grupuri sanitare, finisaje, mobilier şi logistică medicală", a declarat luni, pentru AGERPRES, Rodica Mărginean, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea.
Spitalul orăşenesc din Horezu este încadrat în categoria a IV-a, iar reabilitarea lui s-a ridicat la 40 de milioane lei.
Săptămâna trecută, în prezenţa ministrului Elena Udrea, a fost semnat proiectul de reabilitare a unei alte unităţi sanitare din judeţ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea -, prin POR, un proiect de 17 milioane de euro, în urma căruia SJU va accede la categoria a II-a A. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul din Horezu a primit 350 000 lei Suma de 350.000 lei a fost alocată pentru dotarea cu aparatură performantă a Spitalului din Horezu, a declarat miercuri pentru AGERPRES, senatorul Emilian Frâncu, în urma demersurilor pe care acesta spune că le-a întreprins la Ministerul Sănătăţii.
Vâlcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru înfiinţarea unei secţii de primiri urgenţe Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.
Sibiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Cisnădie Cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi au şanse mari să aibă din nou, de la 1 septembrie, deschis spitalul din oraş, după ce această unitate spitalicească a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, a anunţat luni, printr-un comunicat, Prefectura Judeţului Sibiu.
Constanţa: Protest al salariaţilor Spitalului Cernavodă pentru ca unitatea medicală să nu fie desfiinţată Constanţa, 8 feb /Agerpres/ - Circa 100 de salariaţi de la Spitalul Orăşenesc Cernavodă au protestat, marţi, în faţa instituţiei, faţă de intenţia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Ministrul Bănicioiu a inaugurat lucrările de extindere a Spitalului din Vălenii de Munte Lucrările de modernizare a unei aripi a Spitalului Spitalului Orăşenesc din Vălenii de Munte, în care vor funcţiona secţiile de medicină internă, camera de gardă, ambulatoriul integrat cu cabinete de chirurgie, pediatrie, au fost finalizate, fiind inaugurate de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu...