Cele mai citite
 


Vâlcea: Accidentat la vânătoare, a rămas fără un rinichi şi splină
marţi, 13 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a reuşit să salveze viaţa unui pacient care s-a accidentat grav la vânătoare la sfârşitul acestei săptămâni.
"Pacientul a fost adus la noi în stare foarte gravă, prezenta plagă prin împuşcare în abdomen. Imediat a fost dus în sala de operaţii. După mai bine de cinci ore am reuşit stabilizarea bărbatului. Din câte am înţeles i s-a descărcat arma în abdomen. Din păcate, a trebuit să îi scoatem splina şi rinichiul stâng, care au fost afectate în urma accidentului. În prezent, pacientul se află la Terapie Intensivă, într-o situaţie stabilă", a declarat, luni, pentru AGERPRES, medicul Constantin Ploscaru.
Anul trecut, tot în luna septembrie, în judeţul Vâlcea a mai avut loc un accident mortal la o partidă de vânătoare, când un bărbat de 33 de ani a murit după ce două gloanţe i-au străpuns umărul, plămânul şi artera femurală. Bărbatul era gonac şi venise la vânătoare alături de alte nouă persoane. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Spitalul Militar: Starea celor opt răniţi aflaţi la terapie intensivă este un pic ameliorată Starea celor opt răniţi în incendiul de la Colectiv, aflaţi în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", este staţionară, "un pic ameliorată", a declarat marţi seară comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...