Cele mai citite
 


Covasna: Investiţii de 800.000 de lei la Serviciul Judeţean de Ambulanţă
miercuri, 14 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Covasna prognozează că până la sfârşitul acestui an va investi 800.000 de lei în modernizarea celor cinci staţii aflate la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului şi Baraolt.
Directorul Ambulanţei, dr. Tiberiu Poştoacă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că lucrările sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii şi vizează repararea, extinderea şi modernizarea clădirilor administrative şi parţial a garajelor.
Acesta a menţionat că o parte dintre lucrări au fost deja finalizate la staţiile din Covasna şi Întorsura Buzăului, iar în curând vor începe la Sfântu Gheorghe, unde va fi reabilitat sistemul de încălzire.
''Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când primim bani pentru investiţii din partea Ministerului Sănătăţii'', a declarat Tiberiu Poştoacă, potrivit căruia acest lucru a fost posibil şi datorită lobby-ului făcut de conducerea Consiliului Judeţean Covasna, care în ultimii ani a sprijinit constant Serviciul de Ambulanţă.
Acesta a menţionat că, din păcate, intervenţiile la staţia de la Baraolt stagnează pentru că licitaţia pentru executarea acestora a fost contestată de două ori.
''Staţia de la Baraolt se află într-o stare deplorabilă şi vrem să o reconstruim complet. (...) Din păcate, licitaţia e contestată şi nu ne putem apuca de lucru. (...) Sperăm să se soluţioneze cât mai repede, altfel riscăm să pierdem banii dacă nu îi cheltuim până la sfârşitul anului'', a spus Tiberiu Poştoacă.
Şeful Ambulanţei a adăugat că instituţia pe care o conduce ar mai avea nevoie de câteva maşini de intervenţie, cele aflate în funcţiune fiind destul de uzate.
''Vom primi două sau trei maşini de Salvare din partea Ministerului Sănătăţii, dar am mai avea nevoie în completare de opt, pentru că cele cu care lucrăm sunt uzate, au peste 13 ani vechime. (...) Avem posibilitatea de a achiziţiona ambulanţe second-hand din Italia, care au fost scoase din funcţiune după 5 ani, iar în acest scop am avut o discuţie cu conducerea Consiliului Judeţean Covasna care a promis că va încerca să ne sprijine financiar'', a mai spus Tiberiu Poştoacă. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Investiţii de peste 80 de mii de lei pentru modernizarea maşinilor de la Serviciul de Ambulanţă Opt ambulanţe de transport pacienţi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJAJ) Vaslui vor intra într-un proces de modernizare în vederea echipării cu aparatură medicală de prim ajutor, investiţia ridicându-se la 80 de mii de lei.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Sălaj: Serviciul de Ambulanţă intenţionează să deschidă două noi substaţii în judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Sălaj intenţionează să deschidă în 2015 doi noi substaţii, în localităţile Ileanda şi Zimbor, pentru a reduce astfel timpul de intervenţie.
Preşedintele CJ Covasna susţine că, în ultimii ani, MS a alocat spitalelor din judeţ peste 15 milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimii doi ani Ministerul Sănătăţii a alocat spitalelor din judeţul Covasna peste 15 milioane de lei pentru lucrări de investiţii.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Covasna: Bani de la Ministerul Sănătăţii pentru două spitale şi Serviciul de Ambulanţă Două spitale din judeţul Covasna şi Serviciul de Ambulanţă vor primi 1.935.000 lei din partea Ministerului Sănătăţii în vederea efectuării unor lucrări de reparaţii capitale.