Cele mai citite
 


Federaţia Internaţională a Diabeticilor: 366 milioane de persoane din întreaga lume au diabet
miercuri, 14 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficiali din domeniul sănătăţii au apreciat marţi, în cadrul unei reuniuni la Lisabona, că 366 de milioane de persoane din întreaga lume sunt bolnave de diabet, informează Associated Press.
Potrivit Federaţiei Internaţionale a Diabeticilor, numărul cazurilor de diabet este în creştere. Diabetul provoacă 4,6 milione de decese în fiecare an şi sistemul de sănătate cheltuieşte 465 miliarde de dolari anual pentru programele de combatere a ambelor tipuri de diabet, diabet tip 1 şi diabet tip 2.

Preşedintele federaţiei, Jean Claude Mbanya, a afirmat că 'în anul 2011 o persoană moare de diabet la fiecare şapte secunde'.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de diabetul zaharat de tip 2 în creştere Educaţia continuă a pacienţilor cu diabet zaharat reprezintă singura soluţie pentru a asigura succesul terapiei şi controlul evoluţiei acestei afecţiuni pe termen lung, au evidenţiat specialiştii diabetologi cu prilejul Congresului Naţional de Diabet de la Sibiu.
Numărul cazurilor de diabet a atins un nivel record, jumătate din acestea rămânând nediagnosticate Diabetul se află la niveluri record pe plan mondial, iar jumătate din persoanele despre care se estimează că au această afecţiune nu au fost încă diagnosticate, potrivit unui raport publicat miercuri, de Ziua Mondială a Diabetului, relatează Reuters.
Numărul cazurilor de diabet şi obezitate, în creştere Cazurile de diabet şi obezitate sunt în creştere, cel mai îngrijorător aspect fiind că diabetul de tip doi se înregistrează din ce în ce mai frecvent la copii şi adolescenţi, a declarat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Diabet, prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, de la Institutul "N. Paulescu"...
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.
Numărul bolnavilor de diabet la nivel mondial a atins un nou record Lumea pierde lupta cu diabetul, în contextul în care numărul estimativ al bolnavilor a atins în acest an un nou record: 382 milioane, au atras joi atenţia experţi în medicină, citaţi de Reuters.
Pe 7 aprilie 2016, Ziua Mondială a Sănătății are ca temă principală Diabetul Zaharat! „PROBLEMATICA DIABETULUI ÎN ROMÂNIA” O serie de evenimente care pun România pe harta dezbaterilor internaționale Una dintre cele mai importante manifestări din domeniul diabetologiei românești, din ultimii ani, se va desfășura în perioada 5-9 aprilie 2016, la București.