Cele mai citite
 


Japonia: numărul centenarilor în creştere
miercuri, 14 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul centenarilor a atins un nou record în Japonia, ţara fiind afectată de îmbătrânirea accelerată a populaţiei, potrivit unui studiu oficial publicat marţi, informează AFP.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, aproximativ 47.700 de persoane au vârsta de cel puţin 100 de ani, o proporţie de 37 la 100.000 de locuitori. Dintre aceştia 87% sunt femei. Numărul centenarilor a crescut cu 3.300 de anul trecut.

Printre centenari se află Jirouemon Kimura, recunoscut la 114 ani de către Guinness Book ca fiind cel mai vârstnic bărbat din lume. Cea mai vârstnică femeie din lume trăieşte tot în Japonia şi are de asemenea 114 ani.

Sistemul de sănătate eficace al ţării şi alimentaţia în general sănătoasă le permite japonezilor să figureze printre populaţiile care trăiesc în medie cel mai mult.

Combinată cu acest fenomen, scăderea nivelului natalităţii antrenează o îmbătrânire demografică rapidă: circa 23% din cei aproximativ 128 de milioane de locuitori ai arhipelagului nipon au cel puţin 65 de ani, în timp ce procentajul celor cu vârsta sub 15 ani nu depăşeşte 13%.

Această problemă constituie o ameninţare pentru sistemul de protecţie socială al ţării, numărul tinerilor activi care să susţină un număr crescut de vârstnici fiind în scădere.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul centenarilor din Japonia a depăşit 50.000 Numărul japonezilor care au cel puţin 100 de ani a ajuns la un record de 51.376 de persoane, a anunţat Ministerul Sănătăţii, înaintea celebrării, pe 17 septembrie, a Zilei respectului pentru vârstnici, o sărbătoare naţională, transmite duminică agenţia RIA Novosti.
Japonia: În ţara luptătorilor sumo, obezitatea este 'ilegală' În Japonia, ţara luptătorilor sumo şi a obezităţii zeificate, o lege stabileşte o limită pentru bărbaţi şi femei. În mare, obezitatea ar fi ilegală. Din 2008, toate firmele şi instituţiile administrative sunt obligate teoretic să măsoare circumferinţa taliei salariaţilor între 40 şi 74 de ani, la vizita...
Noi suspiciuni de manipulare a datelor medicale în Japonia Guvernul japonez suspectează că unii cercetători au manipulat datele unui studiu privind maladia Alzheimer, implicând mai multe laboratoare farmaceutice importante, între care Pfizer, Bristol-Myers Squibb şi Takeda, relatează vineri AFP.
Un studiu asupra unui grup de centenari nu a dus încă la descoperirea unei gene a longevităţii Secvenţierea genomului a 17 persoane cu vârste de peste 100 de ani nu a dus la descoperirea unor variaţii genetice specifice legate de longevitatea extremă, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista PLoS 1, scrie AFP.
Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon (studiu) Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon, susţine o echipă de oameni de ştiinţă din SUA care a explicat şi mecanismul molecular şi celular care duce la îmbolnăvire, într-un studiu publicat miercuri în revista ''Nature'', care deschide noi perspective în prevenirea şi vindecarea...
Alimentaţia persoanelor în vârstă influenţează capacităţile lor mentale (studiu) Persoanele vârstnice în sângele cărora se găsesc cantităţi însemnate de vitamine şi acizi graşi omega 3 au capacităţi mentale mai bune şi o memorie mai bună decât cele care se hrănesc cu alimente cu o valoare dietetică scăzută, potrivit unui studiu publicat miercuri şi menţionat de agenţia Belga.