Cele mai citite
 


Timiş: Laser chirurgical pentru Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", cu bani dintr-un meci umanitar
miercuri, 14 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara speră că cumpere un laser chirurgical cu banii obţinuţi în urma meciului de fotbal dintre echipele 'Poli' şi 'Generaţia de aur a fotbalului românesc', care va avea loc joi seară, pe Stadionul 'Dan Păltinişan' din municipiu.
Aparatul ar urma să fie folosit în cadrul secţiei de chirurgie şi ortopedie pediatrică a spitalului.
'Prin banii încasaţi din vânzarea biletelor la acest meci, sportivi din 'generaţia de aur' a fotbalului românesc vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament pentru copiii care se internează în secţia de chirurgie a spitalului. De aceea, aşteptăm cât mai mulţi spectatori la acest eveniment deosebit', a declarat marţi, presei, managerul Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu', dr. Adam Ovidiu.
Echipa lui 'Poli' îi va trimite în teren pe Frunză, Ţurcaş, Varga, Ivan, Bătrânu, Velcea, Stoicov, Ilici, Octavian Popescu, Vlătănescu, Vlaicu, Bălan, Guşatu, Săvoiu, Bărbosu, Contescu, Tanasogiu, Rosenblum, antrenaţi de E. Dembrovschi.
"Generaţia de aur" va fi reprezentată pe gazon de Stelea, Contra, Gică Popescu, Szelimesy, Belodedici, Sabău, Rotariu, Hagi, Ioan Timofte, V. Moldovan, Balint, Doboş, Potoceanu, Lăcătuş şi va fi antrenată de Emeric Jenei.
Preţul unii bilet este de 15 lei şi au fost puse în vânzare la stadion şi în Piaţa Operei din Timişoara.
Organizatorii evenimentului caritabil sunt Spitalul de Copii, Consiliul Judeţean Timiş, Clubul Rotary Timişoara, Clubul Rotaract Timişoara.
La secţia de chirurgie a Spitalului de Copii din Timişoara se internează anual aproape 4.000 de copii din vestul ţării şi se efectuează circa 2.500 de intervenţii chirurgicale. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' va avea un nou corp de clădire spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara va avea un nou corp de clădire în următorii doi ani, în care vor funcţiona mai multe secţii, investiţie ce se ridică la aproape 40 de milioane de lei fără TVA.
Timiş: Echipamente medicale pentru Spitalul de Copii, achiziţionate prin voluntariat Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara a reuşit să achiziţioneze pentru micuţii internaţi aici echipamente performante din bani proveniţi de la voluntari care au pedalat pentru viaţa micilor pacienţi şi de la alţi oameni cu suflet mare.
Timiş: În premieră naţională, Spitalul de Copii Timişoara va avea un centru pentru boli rare În premieră naţională, la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara se va înfiinţa un centru de prevenire şi tratare a bolilor genetice rare invalidante încă în perioada prenatală, în proiect fiind atraşi aproape un milion de euro.
Timiş: Ecograf pentru depistarea precoce a patologiei şoldului la copil Patologia şoldului la copil va putea fi depistată din faza incipientă la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara datorită unui ecograf de înaltă performanţă şi a unui sistem de artroscopie care au fost achiziţionate de spital în cadrul unui proiect.
Timiş: Guvernul a alocat prima tranşă de bani pentru Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' Guvernul a alocat o primă tranşă de cinci milioane de lei pentru construirea noului corp de clădire de la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.
Timiş: Marş de solidaritate cu pacienţii afectaţi de boli rare Câteva sute de persoane au participat, luni, la Marşul Bolilor Rare, care a pornit de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara şi s-a încheiat în faţa Primăriei Municipiului Timişoara, în semn de solidaritate cu pacienţii şi cu familiile celor afectaţi de o astfel de maladie...